19 Octombrie 20

De ce cred în cartea Facerii din Sfânta Scriptură (Biblia)

   Nu există nicio dovadă pe care cineva poate s-o aducă. Cu toate acestea, cred că suma totală a faptelor ar determina o persoană să concluzioneze în mod rezonabil că mărturia din Facere este scenariul cel mai plauzibil. Mărturia din Facere implică faptul că această lume este foarte tânără, posibil mai puțin de 10 000 de ani; că ar trebui să ne așteptăm să vedem peste tot dovezi copleșitoare ale proiectării, atât în sistemele fizice, cât și în cele biologice; și că există o coerență și similitudine între toate sistemele, sugerând un Designer comun.
   Prima dovadă este că toate procesele de viață și non-viață respectă prima și a doua lege a termodinamicii. Prin urmare, lumea actuală a avut un început și merge în mod măsurabil în jos.
   În al doilea rând, numeroase dovezi se potrivesc unui pământ tânăr. Pentru a menționa câteva: înregistrările istorice, creșterea populației, conținutul de heliu din această lume, lipsa neutrinilor de la soare [vă rugăm să consultați descoperirile recente pe această temă], perioada de oscilație a soarelui, declinul câmpului magnetic al pământului, numărul limitat de supernove, halourile radioactive, ADN-ul mitocondrial care indică o mamă și creșterea bolilor genetice etc.
   În al treilea rând, complexitatea naturii indică în mod clar un Creator. Fiecare sistem biologic și fizic, odată înțeles, arată o complexitate incredibilă. Arheologii nu au nicio problemă în identificarea obiectelor create de om. De ce avem atunci probleme la identificarea unei lumi create de Creator?
   Singura întrebare pe care o am este: de ce a durat atât de mult – „șase zile”? În toată Scriptura, Dumnezeu este prezentat ca un Creator instantaneu, nu în șase zile sau 20 de miliarde de ani. Pentru a da doar câteva exemple: un pește care să-l înghită pe Iona, soarele care se întoarce înapoi, despărțirea Mării Roșii, apa care se transformă în vin, calmarea furtunii, învierea morților, vindecările etc. De aceea, de ce a avut nevoie El de șase zile? Scriptura ne oferă răspunsul. El a stabilit un plan pentru viața noastră, șase zile de muncă și o zi de odihnă (Ieșirea 20:8). Trebuie să fi fost dureros pentru Dumnezeu ca să încetinească la ritmul nostru, la șase zile. Ar fi fost mai mult conform naturii Lui să creeze totul instantaneu. Am considerat adesea credința în Facere capitolele 1-11 ca fiind „testul” credinței în Dumnezeu și în mântuirea prin Iisus Hristos.
   Prin urmare, de ce cred într-o creație de șase zile? Cred într-un Creator, deoarece văd design-ul Creatorului în natură peste tot și dovezi ale inteligenței în ADN-ul fiecărei celule. Cred într-o „creație de șase zile”, deoarece am experimentat mântuirea de la un Dumnezeu adevărat, Iisus Hristos, care nu m-a dezamăgit niciodată (Rom. 10:11). Prin urmare, de ce să mă îndoiesc de El dacă a spus „Am făcut-o așa”?
 
Sursă: Pagina „Ateismul, religia ignorantei” - Autor: John K. G. Kramer / foto credit: parohia-ortodoxa-traunreut.de
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe