28 Mai 22

De când a început războiul în Ucraina, niciun oficial român nu și-a exprimat îngrijorarea față de situația etnicilor români de acolo. De ce?

Patriotismul și naționalismul infect al politicienilor trădători de neam se recunoaște atunci când merg la parade militare în locații de lux, dar uită de cimitirile eroilor care sunt în stare jalnică, crucile pică din picioare...
Politrucii dimpreună cu „mass-media miluită” (credit Ion Cristoiu) de Iohannis (foto) își exprimă o deosebită compasiune față de refugiații ucrainieni, dar de românii din Ucraina se întreabă cineva? Nu vă este rușine? Este foarte bine că ne pasă de ucrainieni, e firesc, asta stă în firea oricărui om adevărat, dar ignoranța față de proprii frați, ce poate să spună unui om rațional?
Acum câteva zile aflu stupefiat că VOLUNTARII pe 0 lei, oameni care au fost din prima ora la graniță pentru a ajuta refugiații au fost „evacuați” și trimiși acasă, de ce? Se pare că au sosit „bani frumoși” din partea UE, iar politrucii acceptă pentru „ajutor” doar ONG-uri ... interesant ar fi dacă am afla și cel fel de ONG-uri se află acum acolo. Informația nu este verificată, însă sunt destule voci care spun același lucru.

În altă ordine de idei, ca să înțelegeți cum se folosesc unii de drama refugiaților ucrainieni pentru a ieși în față.
Ipocrizie maximă pe Facebook, în timp ce nimeni nu întreabă de românii din Ucraina, dacă mai trăiesc, dacă au ce mânca, dacă le e frig sau cald ... pe Facebook, la TV, Radio avem „informații gârlă” despre războiul din Ucraina, nimic însă în ceea ce privește situația românilor din Ucraina. Noi probabil că am ajuns să ne urâm atât de mult încât nu ne mai pasă de români și de România deloc ...

Jurnalistul și teologul Cornelius Florin atrage atenția față de aceste aspecte care unui om rațional, unui om care își pune întrebări, nu are cum să îl lase indiferent.

Iată textul integral al jurnalistului:

„Ok....punem rame la profil dar asta chiar mă deranjează. Am vrut să pun drapelul României ca ramă la poza de profil. Sunt român, trăiesc în România și da, spre ciuda unora, chiar sunt mândru că sunt român. Mândru pentru istoria aceea cu eroii neamului românesc,cu apărarea credinței strămoșești și cu marii români care sunt unici în lume! Până la urmă de multe ori spunem "Mândru că sunt român", în restul anului orice altceva. Dar ce credeți nu pot să îmi pun drapelul României ca ramă la poza de profil. De ce? Pentru că NU EXISTĂ!! Am căutat "drapelul României". Nimic. Am căutat "tricolorul". Nimic. Am căutat "steagul României". Nimic. Am scris "România" și îmi apare ceva ce nu are legătură cu România în mod deosebit. Mi-au apărut două rame create de un centru propagandist. Doar două rame. Una cu și eu fac nu știu ce și una cu o grafică dar de....tot cu subînțeles. În schimb când am căutat "Ucraina", mi-au apărut la rame de pot să îmi aleg și una pe zi. Cu drapelul, cu grafică, pe rotund, pe pătrat, cu text, fără text, de care vrei și de care nu vrei.
Mai ne mirăm de ce anumite instituții din România au pus drapelul Ucrainei, deși avem o lege în acest sens? O să am impresia că de fapt președintele Ucrainei o să se simtă președinte în țara noastră. Nu, nu sunt de acord cu războiul, nu sunt de acord cu violența, nu sunt de acord cu manipulările politice. Dar nu suport să îmi calci în picioare naționalitatea. Dacă nu pot pune ramă, atunci am să pun poză de profil. Voi schimba temporar fotografia de profil, cu drapelul României. Da, sunt mândru că sunt român. Nu sunt mândru că alții profită de noi sau că ne pun pumnul în gură!” - a scris Cornelius Florin pe un site social.

Sursă foto: substantial.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe