30 Iunie 22

De ani buni, Eurovision nu e decât o mare porcărie bazată pe „corectitudine politică” și deloc pe profesionalism.

Într-o postare pe un site social, scriitorul Mihail Neamțu a scris despre dezastrul numit Eurovision. Prostia de la acest eveniment „progresist” a ajuns la așa nivel încât anul acesta a concurat la EUROvision și Australia. Eu știu că Australia nu are nici o legătură geografică europeană, dar poate nu am fost eu de ajuns la școală ...

Iată postarea integrală a scriitorului Mihail Neamțu:

„De ani buni, Eurovision nu e decât o mare porcărie. Contează orice, dar nu talentul muzical ori sensibilitatea artistică. Trăim vremuri care distrug competițiile de muzică, sport, frumusețe sau cultură generală din rațiuni de corectitudine politică.
Nu mai contează excelența intelectuală, atletică sau culturală a concurenților. E judecată nu vocea interpretului, ci conformismul lui social. Se premiază nu măiestria, ci alinierea ideologică.
Pe vremea lui Ceaușescu, nu puteai ajunge director de școală ori șef de întreprindere dacă nu îți declarai (chiar și ipocrit) adeziunea la Manifestul Partidului Comunist. Astăzi nu se vorbește despre revoluția proletariatului, ci despre revoluția minorităților.
Iată noul colectivism: darurile tale șlefuite prin sudoare și muncă sunt mai puțin importante decât susținerea acordată  unui anumit curcubeu (altul decât cel văzut de Noe).
Nu ești obsedat de chestiunea sexualității? Nu aderi la tribul progresist? Vei fi depunctat, penalizat sau marginalizat. Nu vrei să împarți lumea între minorități și majorități? Comisarii PC te vor încondeia. Niște lătrăi ignari și complexați au ajuns să terorizeze tinerele talente și să impună pretutindeni reflexul auto-cenzurii.
De ce nu-i suficient să fiu un profesionist, astăzi, păstrându-mi simțul pudorii? De ce opiniile mele private sunt analizate de un juriu plătit din bani publici? Iată întrebări care vor rămâne și anul acesta fără un răspuns.” - a scris Mihail Neamțu.

Foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe