27 Mai 22

„De acum au fost despărțite oile de capre. De la oi la capre încă se mai poate trece, dar invers a devenit aproape cu neputință.”

De acum au fost despărțite oile de capre. De la oi la capre încă se mai poate trece, dar invers a devenit aproape cu neputință.
Nimeni nu mai convinge pe nimeni de nimic, de acum fiecare doar se va întări în alegerea lui.
Dușmănia este dincolo de omenesc, dincolo de foloase sau rațiune.
Așa cum nu se pot vedea "duhurile din văzduhuri" despre care ne vorbește apostolul Pavel, dar ele sînt, tot așa nu se pot vedea pricinile dezbinării dintre oameni în aceste zile.
Așa cum cuvintele lui Dumnezeu sînt adevărul și rămîn în veac, tot așa cuvintele diavolului sînt pururea schimbătoare pentru a vădi minciuna din ele pentru cei ce văd.
Biserica trebuie să se întoarcă la Taină, în sens direct și ceresc, adică la acea parte din pieptul fiecăruia pe care nu o poate vedea nimeni, mai ales diavolul să nu o poată vedea.
Căderea noastră a fost mai întîi dezgolirea sufletului în fața lumii, iar mai apoi golirea lui. Să intrăm în cămara noastră, acolo unde nimeni nu ne vede, dar ne vede și ne aude Dumnezeu.

Autor: Călugărul, scriitorul și poetul Savatie Baștovoi
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Părinte,nădejdea nu moare niciodată.Sunt oameni care s-au întors la Dumnezeu în ceasul morții cu nădejdea mântuirii.E drept că acum,datorita traiului haotic și a moliciunii căpătate de o viață comodă vrem sa o trăim să o trăim pe aceasta și nu ne gândim,sau n-o vrem, pe cealaltă.Totuși, sunt și care se trezesc din beatitudine și se întorc la Dumnezeu,chiar "capre" fiind. Nu poți spune că acum,în lume, sunt doar "capre" și " oi",sau doar oi care devin capre.Nu,să nu fie.Să nu uiți că în istoria noastră au fost capre care ,după convertire,au fost mai oi de cît cele născute oi(Sf.Augustin).Acum,să nu uiți,spus de Sf.Parinții , harul Dumnezeului Duh Sfînt va fi pe pa mint că la începutul Creștinătății.
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe