19 Aprilie 21

„Dați-mi o generație de mame bune creștine și voi schimba fața lumii”

   Sfântul Ioan Gură de Aur a spus asta: „Dați-mi o generație de mame bune creștine și voi schimba fața lumii”. Acest citat, această adevărată înțelepciune transpusă în acest citat este un izvor de viață pentru popoarele de astăzi și de mâine. Sfântul mai sus menționat nu și-a pus numele „Gură de Aur” singur, ci oamenii, creștinii ascultând cuvintele pline de înțelepciune de la Duhul Sfânt rostite de Sfântul Ierarh Ioan l-au numit „Gură de Aur”, asta parca subliniind din partea poporului iubirea de aur pe care o împărtășea mereu Sfântul către fii duhovnicești. 
   Mama, familia, tatăl reprezintă mica Biserică, componența extrem de importantă a Bisericii universal Ortodoxe care poate cultiva cel mai bine „Liturghia de după Liturghie”, adică pacea, smerenia, blândețea, milostenia cuvântului bun și toate asemenea spre mântuirea sufletului.
   Patriarhul Daniel a declarat că „mamele creștine din secolul patru și părinții, în general, au avut o conștiință a responsabilității de a crește copiii în credință, a-i face iubitori de Hristos și de Biserică și a-i îndemna să fie milostivi.” Astăzi asistăm la o adevărată pandemie a ignoranței, a foamei de bani, a mândriei care pe mulți îi împinge să calce pe alți semeni pentru a ajunge mai în față ... 
   În Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 6 găsim următoarele cuvinte care trebuie să reprezinte un principiu de bază pentru orice creștin: „Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia şi rugina le strică şi unde furii le sapă şi le fură. Ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă şi nu le fură. Căci unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta.”
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe