21 Octombrie 20

Daruri din partea Episcopiei de Bălţi pentru doamna Vera Vieru din Bălăşeşti

   Luni, 3 august 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de PC părinte Dorian Revenco şi doamna Elena Neaga, primar al satului Bălăşeşti, rn. Sângerei, a adus, din partea Episcopiei de Bălţi, în dar doamnei Vera Vieru din satul Bălăşeşti o plită pe gaz. Este cea de-a doua vizită a Episcopului de Bălţi la casa doamnei Vieru. Prima vizită a avut loc acum câteva săptămâni, când Episcopia de Bălţi i-a donat doamnei Vera un frigider. Despre suferinţa doamnei Vieru, PS Antonie a aflat de la doamna primar Elena Neaga.
   Doamna Vera Vieru timp de 30 de ani are jumătate de corp afectat de paralizie. Se deplasează prin casă şi curte în genunchi şi mâini. Şi tot aşa are grijă de gospodărie. A muncit la tutun şi la o fermă de vaci până i-au cedat picioarele. Acum, puterile îi sunt la limită, dar rămâne cutezătoare, nu se dă bătută. Munceşte, împleteşte ciorapi pentru săteni. În genunchi îşi spală hainele şi le întinde la uscat. Tot în genunchi îşi îngrijeşte grădina şi îşi hrăneşte raţele şi puii. Este optimistă, un exemplu de bărbăţie şi de înfruntare a greutăţilor vieţii. Zâmbeşte, glumeşte şi cântă. Are o voce extraordinară. Are propriile sale versuri în care descrie drama vieţii sale.
   PS Antonie a specificat că clericii Episcopiei de Bălţi nu au putut rămâne indiferenţi faţă de suferinţa doamnei Vera şi au încercat să-i uşureze viaţa, oferindu-i un mic ajutor – un frigider şi o plită de gaz. PS Antonie i-a mulţumit şi doamnei primar Elena Neaga pentru că nu este indiferentă faţă de oamenii care au ales-o în această funcţie şi pentru care se străduieşte să fie o adevărată mamă.
   Doamna Vera Vieru a mulţumit pentru daruri, menţionând că are mare nevoie de ele. Şi dna primar a mulţumit clericilor Episcopiei de Bălţi pentru faptul că nu au trecut pe lângă suferinţa acestei femei.
 
Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe