02 Octombrie 22

Dar „Oastea Domnului” de astăzi cum a aparut ?

    „Oastea Domnului” a fost o asociatie crestina , la inceput aprobata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane . Cat timp aceasta asociatie a avut conducatori buni , ea a adus mare folos Bisericii , caci foarte multi crestini paraseau imoralitatile , betiile , fumatul , desfranarile , hotiile si alte feluri de rautati , care periclitau morala publica . Dupa ce a ramas fara povatuitori buni si invatati , cei ce au ramas adevaratii ostasi ai lui Iisus Hristos si bunii crestini s-au imputinat ; multi din ei , din cauza lipsei de povatuitori luminati si necunoscand Sfintele Scripturi , dogmele , Sfanta Traditie a Bisericii Ortodoxe , nici invataturile sfintilor parinti , s-au ratacit de la adevar . Marele apostol Pavel arata ca ostasii lui Iisus Hritos , daca vor sa se incununeze , trebuie sa se lupte dupa lege ( II Tim. 2,5 ) , iar daca sunt ostasi numai cu numele si au parasit practica traditionala a Bisericii lui Hristos , apoi unii ca acestia nu mai sunt ostasi ai lui Iisus Hristos , ci dezertori si oameni nelamuriti in credinta , care , in loc de folos , aduc pagube Bisericii .
    Aici la noi vin preoti de pe la multe parohii din diferite parti ale tarii noastre si se plang de greutatile pe care le fac unii din cei ce-si zic „ostasi ai Domnului” , deoarece – spun preotii- unii din „ostasii Domnului” au trecut la sectari ; altii se aduna singuri , fara voia si stirea preotilor din parohia respectiva ; altii defaima cantarile Bisericii si zic ca numai cantarile de la oastea Domnului sunt bune .  Altii , din asa-zisii „ostasi ai Domnului” , vin in biserica dar nu fac semnul sfintei cruci , nu vor sa ia sfanta anafora , nu vor sa se inchine si sa sarute icoane , si alte multe abateri pe care nu le mai scriu aici . 
    Din aceste plangeri , ale multor preoti , vedem ca multi din cei ce se socotesc ca fac parte din „Oastea Domnului” se opun Bisericii Ortodoxe si credintei stramosesti a poporului nostru romanesc , pe care noi am pastrat-o de la intemeierea Bisericii si a neamului nostru .  Noi nu trebuie sa inchidem ochii fata de aceste abateri ale acelora carora le place sa se cheme „ostasi ai Domnului” . Noi , cu credinta noastra ortodoxa , pe care au pastrat-o din veac stramosii nostri in frunte cu voievozii lor , am biruit toate necazurile si furtunile vremurilor grele prin care a trecut neamul nostru si de aceea trebui sa tinem cu sfintenie la dreapta noastra credinta cea de totdeauna . 
    De aceea rugam staruitor pe fratii nostri preoti care au in parohiile lor „ostasi ai Domnului” sa se ocupe cat mai de-aproape de ei si sa-i invete , cand vin la biserica , randuiala , dogmele , liturghia , si toata Sfanta Traditie apostolica si invataturile sfintilor parinti . Numai asa vor putea sa-i faca pe ei adevarati ostasi ai Domnului si sa-i aiba ca pe niste adevarati crestini si ajutatori in misiunea lor preoteasca .  Mare plata vor avea acei preoti care se vor osteni sa duca pe drumul cel bun al Ortodoxiei noastre pe aceia dintre „ostasii Domnului” , care se abat de la randuiala unor buni fii ai Bisericii . 

Extras din: ​Arhim. Ilie Cleopa / Calauza in credinta ortodoxa
Tiparita cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Dr. Antim Nica Arhiepiscopul Dunarii de Jos / Editura Episcopiei Dunarii de Jos , Galati 1991 / Cap35. Despre „Oastea Domnului”

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe