23 Octombrie 20

Dacian Cioloș, contrazis de Patriarhia Română pe tema ideologiei gender.

   Într-o intervenție oferită în exclusivitate siteului ActiveNews, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu (foto) a declarat că ideologia de gen are ca „părinte scelerat” „progresismul actual, agresiv anticreștin”.

   „Progresismul actual, agresiv anticreștin, părinte scelerat al ideologiei de gen, este un curent de sorginte marxistă, o formă de „terorism intelectual” care detestă nihilist ordinea morală, autoritatea de orice tip, ierarhia valorică reală și care privilegiază zgomotos marginalul și nefirescul în defavoarea centrului și a firescului, a valorilor morale și culturale tari, validate de experiența milenară a omenirii”, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

   „Ideologia de gen este ...o (im)pură ideologie. Adică o artificială construcție ideatică, așa-zis culturală, în răspăr cu realitatea, cu logica, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii. O ideologie menită să justifice o temă absurdă de pe agenda progresismului regresist, hipersexualizant și destrămător moral. Progresismul actual, agresiv anticreștin, părinte scelerat al ideologiei de gen, este un curent de sorginte marxistă, o formă de „terorism intelectual” care detestă nihilist ordinea morală, autoritatea de orice tip, ierarhia valorică reală și care privilegiază zgomotos marginalul și nefirescul în defavoarea centrului și a firescului, a valorilor morale și culturale tari, validate de experiența milenară a omenirii. Scopul (ne)declarat? Demolarea progresiv-„progresistă” a societății edificate pe credință, rânduială, respect față de trecut și reperele lui morale (sfinți și eroi), tradiție, familie, disciplină, efort, emulație onestă și selecție axiologică.

   Din această lucidă  perspectivă, ideologia de gen, ca orice altă ideologie secretată de socialismul intrinsec haotizant moral și social, este situată ferm pe polul opus adevărului. Adică pe acela al minciunii.

   Suprarealista  ideologie a „genului fluid” este radical și pervertitor opusă celei mai înalte viziuni despre om, aceea descrisă de antropologia creștină care distinge limpede între bărbat și femeie, între masculin și feminin, viziune realistă întemeiată pe Revelație și augmentată inclusiv de marea filosofie și de științele care nu își fac un scop în sine din războiul cu virtutea discernământului, a bunului-simț care operează în actul profund al înțelegerii lumii și a omului.

   Motiv pentru care ideologia de gen, camuflată într-un capitol al Convenției de la Istanbul, dedicată onorabilei teme a protejării femeilor împotriva violenței, este una autentic nocivă pentru organismul comunitar al oricărei societăți, al cărei interes major nu este să contrazică și să combată realitatea, ci să o valorizeze înțelept spre binele individual și comunitar. Bine care are totdeauna legătură cu adevărul, nu cu minciuna, ideologică sau nu”, a explicat Vasile Bănescu pentru ActiveNews.ro.

   ActiveNews a obținut această reacție din partea Patriarhiei Române după ce liderul partidului PLUS, Dacian Cioloș, a scris pe facebook că Biserica Ortodoxă nu are de ce să fie îngrijorată din cauza ideologiei de gen. - VEZI declarația lui Dacian Cioloș AICI.

Dacian Cioloș, contrazis de Patriarhia Română pe tema ideologiei gender. Vasile Bănescu: Suprarealista ideologie a „genului fluid” este radical și pervertitor opusă celei mai înalte viziuni despre om, aceea descrisă de antropologia creștină
 
Foto credit: Basilica.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe