30 Noiembrie 21

„Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!” - asta susține deputatul USR, Emanuel Ungureanu

„Ce-ar fi să introducem în România plata serviciilor medicale pentru pacienţii nevaccinaţi, care refuză vaccinul? OK, vrei să fii liber, vrei să strigi că ai drepturi? Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!", a spus deputatul USR, Emanuel Ungureanu în contextul discuţiilor privind certificatul verde.

Domnule deputat, vă explic eu cum stă treaba. Se pare că dacă ați ajuns în funcția din parlament ați pierdut contactul cu oamenii din iarbă.
Conform ultimei statistici, de la finalul lunii trecute, avem în România 5,674,271 de angajați. Toți trimit lună de lună către stat 10% din salariul lor brut, că așa e legea.
29 la sută dintre angajații români câștigă salariul minim brut, adică 2300, ceea ce înseamnă că dau statului înapoi în fiecare lună 230 de lei, reprezentând 2760 lei pe an de persoană.
29 la sută din totalul numărului de angajați înseamnă 1,645,540 de persoane. Aceste persoane bagă în fiecare lună în BUZUNARUL STATULUI 379 de milioane de lei (75,6 milioane de euro).
Făcând calculul doar pe acești oameni cu salariul minim, statul încasează de pe urma lor aproape un MILIARD de euro ÎN FIECARE AN.
Dacă mergem mai departe, la un calcul pe o medie de 4000 de lei lunar net, ceilalți salariați contribuie cu 558 milioane de euro LUNAR la bugetul României. Pe an rezultă o sumă 3,74 MILIARDE de euro.
Sunt atâtea cifre încât sper că nu m-am încurcat în ele, le puteți verifica cu toții. Ideea este că, vaccinat sau nevaccinat, toți plătim contribuția la sănătate. TOȚI am plătit pentru achiziția serurilor "gratis" pe care doar vaccinații le folosesc. Și atunci cum să susțină unul ca domnul Ungureanu sau alții că nevaccinații să-și plătească din propriul buzunar testul pentru a intra la locul de muncă? Poate că unii am plătit 10-20 de ani fără a călca într-un spital, fără să beneficiem de vreo intervenție medicală.
În urma schimbărilor din 2018 când ele au trecut în sarcina angajatului din cea a angajatorului, orice om din România poate cere societății să-și plătească el singur contribuția. Iar cine nu va avea bani de teste, poate că se va gândi de două ori înainte să verse la buget o sumă de bani de care probabil că nu a beneficiat niciodată. Să vedem dacă își permite cineva să se joace cu "sănătatea" oamenilor.
Sau, de ce nu, să avem acest amendament chiar în legea certificatului verde. Angajații să fie testați gratis. Ba, mai mult, deoarece se dovedește că vaccinații pot transmite boala, să intre și ei în acest program.

Singura măsură logică, legală, umană, corectă, morală și eficientă.

Art. 34 – Dreptul la ocrotirea sănătăţii
(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
Art. 41 – Munca şi protecţia socială a muncii
(1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.

Text: jurnalistul Paul Gabriel Andrei / sursă foto: comisarul.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe