08 August 22

Dacă ești „religios” gata, ești ținta bătăilor de joc, ești înapoiat etc. Numai că Antena1 vrea să întreacă măsura prin emisiunea iUmor ...

Propaganda neo-comunistă contra Bisericii, contra credincioșilor și clericilor mă duce de multe ori cu gândul la propaganda de până în 1989, într-o perioadă dictatorială în care libertatea religioasă era privită de către securiști ca pe o firimitură de „libertate”.

Despre instigarea la batjocură contra Bisericii lui Hristos de la TV a scris jurnalistul Paul Gabriel Andrei și teologul Cornelius Florin pe un site social.

Jurnalistul Paul Andrei atrage atenția la sublinierea penibilului din partea „juraților” de la IUmor, emisiune transmisă de postul de televiziune Antena 1, în cadrul căreia apludacii contra Bisericii din juriul emisiunii mai înainte menționate ovaționează din suflet blasfemiile concurentului.

Iată mesajul integral al jurnalistului de pe un site social:

"Superb" spune Delia.
"Absolut genial" a rostit și Mihai Bendeac.
"De ce nu îl aduceți în fiecare zi cu același număr că aș putea să râd mereu?" a grăit și Cheloo16hzoficial
În această seară la Antena1 a fost celebra emisiune iUmor, în prime time, duminică seară.
Un comediant a apărut pe scenă cu câteva glume la adresa Bisericii Ortodoxe Române, care cică ar avea nevoie de o rebranduire și s-a oferit el să dea câteva sfaturi de merchendising și marketing. Înțeleg că se ocupă cu treaba asta în timpul liber.
Eu nu mă pricep, știți că nu le am cu legile și regulamentele, oare ce a făcut el poate intra sub incidența acestui articol? Doar întreb, că văd că e tare la modă treaba asta cu Cancel Culture și vânătoarea de fantome.
Și dacă el nu e responsabil, poate că producătorii o au ei în cârcă. Sau televiziunea că a dat-o pe post.
„Lege 489/2006 Cultele - Relaţiile dintre stat şi culte - Art. 13. -
(2) În România sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase.”
Acum, că a scăpat pe post e una, dar imediat băieții l-au pus repede pe internet astfel încât a ajuns și la ochii și urechile mele. Și am vrut doar să vă întreb cum vi se pare, poate sunt eu lipsit de umor.
Superb...absolut genial...
 
Teologul și jurnalistul Cornelius Florin atrage și el atenția cu privire la acest show penibil:

„Exact ce spuneam într-o postare anterioară. Dacă ești "religios" gata, ești ținta bătăilor de joc, ești înapoiat etc. etc. Numai că Antena1 vrea să întreacă măsura prin emisiunea iUmor . Atât de multe au fost aceste momente de batjocură la adresa Bisericii Ortodoxe Române sau la adresa ortodoxiei, încât încep să cred că acești concurenți/invitați sunt aruncați intenționat în "arenă". Păi serios, cum poți face "mișto" de biserică, sfinți, preoți, credincioși, dacă nu printr-o emisiune de "umor" . La știrile Observator nu poți face miștouri, la X Factor nu poți face miștouri. Ce segment mai rămâne? Comedia. Numai la IUmor au fost peste 5 momente de caterincă la adresa Bisericii Ortodoxe Române, la adresa ortodoxiei sau la adresa "babelor" din biserică. Doar că acești concurenți sau invitați nu au dat pe la biserică de ceva vreme. Dacă ar fi intrat de curând, ar fi aflat că sunt biserici pline de tineri, nu de ..."babe". Ce contează că preoții oferă acum sprijin pentru refugiații din Ucraina? Să curgă "miștoul". Hai să punem fața lui Becali pe un decor de icoană. Păi prietene, la cât bine a făcut Gigi Becali, nu a făcut toată familia ta și tot neamul tău. Nenea Dan Frânculescu "părintele Cornelie", să ne spui și nouă câți refugiați ai luat acasă și câte hoteluri ai închiriat pentru ei, că de Gigi Becali știm câte a făcut. Ai ridicat vreun spital? Că de Gigi Becali știm că a ridicat unul. Ai dat de mâncare la săraci? Că de Gigi Becali știm cât bine a făcut. Pentru Delia, Bendeac, Cheloo & Company a fost un moment "Mamă, ce tare!". Aveți grijă să nu vă prindă din urmă mânia lui Dumnezeu, să vedeți atunci "ce tare" este. Credeți că dacă faceți "mișto" de oameni, puteți face "mișto" de Dumnezeu? Stați să vedeți ce simț al "umorului" are El. Aveți grijă. Dumnezeu lucrează discret.” - a scris Cornelius Florin.

Sursă foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe