30 Martie 23

Cuviosul Siluan povățuind copiii

În timpul razboiului ruso-japonez (1904-1905), mai multi calugari rusi de la Athos au fost chemati sa lupte în rezerva. Siluan a parasit manastirea pe 30 decembrie 1905, întorcându-se în familia sa, unde si-a construit o chilie izolata, pentru a-si împlini în pace rânduiala de calugar; cu toate acestea, copiii din sat veneau mereu sa-i puna tot felul de întrebari:
« - Iata, Dumnezeu a facut cerul atât de frumos, cu stelele, pamântul, râurile si câmpiile, vulturii ce zboara si se bucura de întreaga natura, pasarile care ciripesc cu veselie. Tu esti calugar, stai în chilia ta si nu vezi toate aceste minuni facute de Dumnezeu, ci stai si plângi. De ce plângi, daca soarele straluceste, lumea e atât de frumoasa si bucuria a cuprins tot pamântul?»
« -Copii, plâng pentru ca as vrea ca fiecare dintre voi sa-l cunoasca pe Dumnezeu, care a facut toate aceste frumuseti. Îl rog pe Dumnezeu sa va aiba pe toti în grija Sa. Privindu-va, îmi pareti atât de asemanatori copilului Hristos si as vrea ca niciodata sa nu pierdeti harul acesta, asemanându-va, pe masura ce cresteti, tot mai mult cu dusmanul lumii acesteia din cauza gândurilor rele. Mi-as dori sa ramâneti asa, asemanatori cu Fiul Maicii Domnului! Iata rugaciunea mea pentru voi. Plâng pentru toti copiii, pentru cei nevinovati, pentru cei orfani, pentru lumea întreaga. Si ma rog : Doamne, da-le tuturor copiilor de pe pamânt, pe care atât îi iubesti, sa ajunga sa Te cunoasca prin Duhul Sau cel Sfânt».

Desen de Andrei Rosetti pentru lucrarea "Viața Sfântului Siluan Athonitul povestită copiilor" de Preot Ilie Grecu, Ed. Brumar / Sursă: Laurenţiu Dumitru, Facebook

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in Era IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe