30 Noiembrie 21

„Curajoasă”? Asta înseamnă să fii curajos? Să dai două palme unui om?

"Curajoasă"? Asta înseamnă să fii curajos? Să dai două palme unui om ?  Asta este instigare la violență și la ură. CNA - Consiliul Național al Audiovizualului cum stăm cu "Art. 47. - (1) Este interzisă difuzarea în programele audiovizuale a oricăror forme de incitare la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război"?

Poliția Română , cum stăm cu Art. 369
Incitarea la ură sau discriminare
"Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."

Știți care este culmea? În filmare bărbatul afirmă: "Vaccinul de Covid... dă-l dra.u de vaccin că l-am făcut". Antena 3 a prezentat știrea astfel: "Lângă antivaccinist era o femeie care nu a mai suportat vociferările bărbatului." De unde a dedus Antena 3 că era antivaccinist? În filmare se aude cum bărbatul înjură, nu cumva femeia l-a luat la palme din cauza limbajului vulgar și nu din cauza faptului că bărbatul nu purta mască sau că vorbea de vaccin? Asta nu este manipulare? De unde a dedus Antena 3 că femeia l-a luat la palme pentru că bărbatul era antivaccinist?

Postul Digi 24 prezintă această știre astfel:

„Am făcut vaccinul la COVID! Dă-l (...) de vaccin! L-am făcut!” - strigă în autobuz bărbatul fără mască.

Vizibil deranjată de atitudinea bărbatului, femeia s-a apropiat, i-a cerut să tacă, să înceteze, i-a pus mâna la gură, apoi i-a dat câteva palme peste cap."

Deci încă o dată întreb: De unde a dedus redactorul de la Antena 3, că bărbatul era antivaccinist când bărbatul afirmă clar : "L-am făcut!"

Acum este de urmărit să vedem cum vor gestiona autoritățile această situație și cum vor aplana un eventual conflict național între cei vaccinați și nevaccinați. Conform Antena 3, femeia este curajoasă pentru că a luat la palme un om "antivaccinst"

Trebuie să urmărim dacă:

CNA - Consiliul Național al Audiovizualului se va autosesiza pentru că postul Antena 3 a prezentat informații false și eronate. Din afirmația bărbatului reiese că este vaccinat. De asemenea, să vedem dacă vor lua măsuri pentru acest titlu care incintă la ură "O călătoare curajoasă a pălmuit un antivaccinist"

Poliția Română se va autosesiza pentru că postul de televiziune incită la ură și violență prin titlul "O călătoare curajoasă a pălmuit un antivaccinist" . Adică conform Antena 3, antivacciniștii ar trebui luați la bătaie iar cei care recurg la violență sunt curajoși

Inspectoratul de Politie Judetean Cluj îi va identifica pe cei doi și va aplica sancțiuni conform legislației în vigoare. Cel mai probabil bărbatul ar putea fi sancționat pentru nepurtarea măștii în transportul în comun și pentru tulburarea liniștii publice iar femeia ar putea fi sancționată pentru loviri și alte violențe.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii Romania va lua măsuri pentru că postul de televiziune instigă la ură față de o categorie de persoane, respectiv cei nevaccinați sau "antivacciniștii" așa cum au menționat în titlu și în știre. / text: Jurnalistul și teologul Cornelius Florin.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe