16 Iunie 21

„Cum să spui că dacă nu crezi în virus, nu crezi în Dumnezeu????? Cum?????”

Dacă unii s-au cutremurat atunci când au auzit preoți zicând că "Sfânta Împărtășanie este cel mai bun medicament", uitați că și eu m-am cutremurat și m-am cutremurat de ceea ce vedeți acum în imagini. Cum să spui că dacă nu crezi în virus, nu crezi în Dumnezeu????? Cum????? Vaccinul nu este obligatoriu! Clar. Campanii de informare au tot fost și încă mai sunt. Dar era necesar ca un preot să meargă din poartă în poartă să facă campanie? Dar se știe faptul că în special la țară omul simplu ascultă de preot. Dar dacă și preotul începe cu campanii agresive pentru a susține vaccinul atunci se schimbă foaia. Să îmi fie cu iertare dar nici nu îl primeam în curte. Dacă venea cu botezul, cu icoana, cu lumina, cu o rugăciune, da, poarta era larg deschisă. Dar nu, nu merge cu propovăduirea lui Dumnezeu. Se merge din poartă în poartă să se propovăduiască ce? Cunosc suficiente cazuri care în urma vaccinării au început să aibă reacții adverse, suferind de anumite boli și-au agravat aceste suferințe. Și la țară sunt oameni vârstnici cu probleme de sănătate că fiecare dintre noi. Eu pun o întrebare mai simplă: dacă cineva își agravează boala și ajunge țintuit la pat, îl ai pe conștiință? Dar dacă Doamne ferește cineva moare și trebuie să îi faci slujba înmormântării, mai poți tu sluji știind că l-ai îndemnat la acest pas? Poți privi măcar sicriul? Te poți uita în ochii familiei și să zici la predică: "Așa a vrut Dumnezeu" ? Cel mai bine este ca medicul să facă cele ale medicinei iar preotul să facă cele ce sunt ale lui Dumnezeu. Să meargă medicul din poartă în poartă și să își facă treaba lui. Iar preotul să își facă și el chemarea de preot. Sau mâine ce o să mai vedem? Vine doctorul la poartă "am venit cu botezul"?  Cel care urmează să fie hirotonit în preot, mărturisește astfel: 
"Subsemnatul, diacon __________, chemat la hirotoniaîntru preot, pe seama parohiei (...) mărturisescînaintea lui Dumnezeu şi a Chiriarhului meu, ____că voi împlini cu râvnă tot ceea ce este spre binele şi mântuirea credincioşilor încredinţaţi mie sprepăstorire.În toată viaţa mea mă voi călăuzi după învăţăturile Sfintei Evanghelii, ale Sfinţilor Apostoli,după Sfintele Canoane şi învăţăturile Sfinţilor Părinţi ai Bisericii Ortodoxe. (...)"
Cam asta este lucrarea preotului. Aș fi preferat să aud că un preot merge din poartă în poartă și le spune păstoriților lui :" Fraților, astăzi facem canon de rugăciune pentru izbăvirea de boală pentru că numai Dumnezeu ne apără și ne ajută" .
Iar partea asta cu televiziunea este și mai și. Dacă tot faci ce faci, mai vrei să apari și la televizor, culmea, la Digi 24. Cred că este printre puținele știri de la Digi 24 în care nu se aruncă cu noroi într-un preot. Dar normal, până la urmă interesul este unul singur: vaccinarea. Oare cum ar fi fost ca Iisus Hristos să le zică Apostolilor: nu vă atingeți de leproși. Dar nu! Iată ce a făcut Mântuitorul: "Chemând la Sine pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca să le scoată şi să tămăduiască orice boală şi orice neputinţă. Numele celor doisprezece apostoli sunt acestea: Întâi Simon, cel numit Petru, şi Andrei, fratele lui; Iacov al lui Zevedeu şi Ioan fratele lui;Filip şi Vartolomeu, Toma şi Matei vameşul, Iacov al lui Alfeu şi Levi ce se zice Tadeu; Simon Cananeul şi Iuda Iscarioteanul, cel care L-a vândut. Pe aceşti doisprezece i-a trimis Iisus, poruncindu-le lor şi zicând: În calea păgânilor să nu mergeţi, şi în vreo cetate de samarineni să nu intraţi. Ci mai degrabă mergeţi către oile cele pierdute ale casei lui Israel. Şi mergând, propovăduiţi, zicând: S-a apropiat împărăţia cerurilor. Tămăduiţi pe cei neputincioşi, înviaţi pe cei morţi, curăţiţi pe cei leproşi, pe demoni scoateţi-i; în dar aţi luat, în dar să daţi." Matei 10, 1-8. 
La acestea au fost îndemnați Sfinții Apostoli iar prin ei și slujitorii ai Sfântului Altar. Iar noi, credincioșii avem nevoie de cuvânt de învățătură. Suntem însetați să aflăm cuvântul lui Dumnezeu. Dacă vreau detalii despre actele medicale știu unde să caut. De la un preot am nevoie de un cuvânt bun, de o învățătură creștină, de o îndrumare pentru a intra în Împărăția lui Dumnezeu. Iar pentru alții care s-au cutremurat din alte motive, iată câteva cuvinte din partea unui medic care este și sfânt: "Beţi agheasmă cât mai des posibil. Este cel mai bun și cel mai eficient medicament. Spun asta nu în calitate de episcop, ci ca doctor, din experiența mea în medicină” - Sfântul Luca al Crimeei

Text: Jurnalistul Cornelius Florin. / foto captură: Digi24
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe