09 Decembrie 22

Cum să-mi găsesc partenerul de viață?

Cum sa-mi gasesc partenerul de viata?

    Nu stiu daca e o intrebare ci mai degraba as dori sfaturi....am peste 20 ani si nu am intalnit pe nimeni pana acum, de parca i-as indeparta pe toti (baieti, barbati). Si da, sunt inca virgina, nu regret asta, dar vad ca in ziua de astazi nimeni nu mai apreciaza lucrul asta. Oricum nu imi pasa prea mult de asta, ca daca ar fi fost asa, de mult nu mai eram virgina.., sunt o fata normala, studiez, am prieteni, lucrez cu barbati..dar nu stiu ce se intampla, cad ma uit in jur si vad numai cupluri, parca mi-e nu stiu cum....toti au pereche si sunt intrebata de nu stiu cate ori eu de ce nu am pe cineva, de ce nu ma indragostesc ,...dar nu e asa usor...Stiu, poate o sa imi spuneti sa am rabdare, rabdare, rabdare, ca o sa vina si persoana potrivita, dar am momente grele, cand as vrea sa vorbesc cu cineva, dar acel cineva sa nu fie tot din familie,care sa ma asculte, inteleaga, iubeasca...Va multumesc mult! Adriana P.

Dragă Adriana,

    Avand în vedere faptul că ai pus o întrebare pe acest portal creștin ortodox, plec de la premiza că-ți dorești un răspuns care să pornească dintr-o perspectivă creștină. De la început pot să-ți spun că este foarte important cum privești tu lucrurile, din ce perspectivă, ce principii ai, care-i scopul tău în viață și care-ți sunt prioritățile. Ca să-ți răspund foarte amplu aș avea nevoie de o seamă de informații, de aceea îți voi sugera doar câteva repere și sfaturi și apoi vom continua discuția prin comentarii în josul paginii.

    Internetul și presa sunt invadate de anunturi gen, caut partener, caut partenera, caut femeie, caut fata, caut baiat, fata cauta baiat, baiat cauta fata si asa mai departe. Acesta este un mod greșit de căutare, este o pistă falsă și periculoasă. Fiecare om purcede în viață pe baza unor înțelegeri, nu cunoaște faptul că toate acțiunile pe care le intreprinde au o rezonanță în sufletul lui dar și în acelora care-l înconjoară. Toate faptele și acțiunile din viața noastră se întorc inevitabil ca un bumerang înapoi spre ființa noastră. Cum caut, cum gasesc?
    Pentru a avea succes și pentru a acționa bine avem nevoie de o bună educație, și de o bună legătură cu Dumnezeu. În primul rand trebuie să-ți găsești un duhovnic bun (toți sunt buni) cu care să intri în rezonanță, să simți că te înțelege și se apleacă asupra problemelor tale. De aici va decurge pe viitor o bună legătură cu Dumnezeu (Acela care-ți va fi povățuitor tainic prin duhovnic) și o bună abordare a vieții dintr-o perspectivă corectă. Este foarte bine că te-ai păstrat „neatinsă” și cu ocazia aceasta te felicit și mă bucur de izbânda ta. Din ce in ce sunt mai putini oameni care spun: „caut virgina”! Puține fete își mai pot ține astăzi fecioria!  Numai că fecioria este plăcută Domnului, și fecioarele primesc din belșug Har de la Dumnezeu, dacă au și fecioria minții. Faptul că până astăzi nut te-ai lipit de nici-un băiat poate avea mai multe cauze (iar eu nu le cunosc). Daca-ar fi să dezvolt subiectul mi-ar trebui foarte multe pagini. Important este să te predai proniei dumnezeiești deoarece El știe momentul cel mai bun pentru ați găsi o persoană cu care să devii un trup și cu care să te unești pe veșnicie. În primul rând e nevoie de multă, multă dragoste față de persoana cu care vei dori să-ți unești viitorul veșnic. Răbdarea în toată povestea aceasta își are bunul ei rol și va da rod dacă te vei ruga cum trebuie. Întotdeauna să-L rogi pe Dumnezeu să le facă pe toate după voia Lui și nu după a ta. Întotdeauna să închei rugăciunea cu „Fie voia ta Doamne!”

    Trăim într-o lume în care valorile sunt răsturnate, tot ceea ce este mai rău și mai înrobitor ne este ridicat la rang de valoare. Societatea în întregul ei merge după o mentalitate indusă, după canoanele consumerismului, al dependenței prin vicii, care aduc profituri exorbitante păpușarilor din culise care manipulează cu o oarecare dibăcie. Poate faptul că nu-ți găsești jumătatea, persoana iubită, poate să fie o lucrare dumnezeiască, prin care te face să apelezi la El, să-L cauți și să realizezi că există. Nu avem în lumea asta alt mijlocitor pentru noi mai bun ca Hristos! Când omul înțelege lucrurile bine și se predă voii dumnezeiești toate devin frumoase, ușoare, cu bună pace, miraculoase.

    Legătura cu Dumnezeu la care eu te invit este una tainică și deosebită. Pune toate problemele vieții tale la picioarele lui Iisus Hristos iar el ca un împărat te va milui după rangul său. Nu-ți pune nădejdea în oameni, și nu aștepta prea multe de la ei. Toți suntem păcătoși și adeseori greșim și întristăm pe aproapele, pe când Dumnezeu, niciodată nu te va trăda.

    Fiecare om își are jumătatea, înafara celor care aleg călugăria și tind spre o viață îngerească, mai presus de firea umană, a simțurilor. Tu trebuie să-ți limpezești în primul rand concepția de viață, și așa cum spuneam mai sus să-ți ierarhizezi corect prioritățile, ca apoi, să distingi în sufletul tău ceea ce vrea Dumnezeu de la tine. Cu fiecare dintre noi Dumnezeu are un plan, numai că noi suntem aceia care trebuie să ne deschidem sufletul și inima și mintea spre al afla de la El. Apoi lucrurile se limpezesc, prind contur, atunci și lui Dumnezeu îi va fi ușor să-ți trimită pe „făt frumos” pentru că vei ști cum să-ți cheltuiești viața frumos, vei ști să faci prunci buni și sănătoși care să slujească în lumea aceasta unor țeluri înalte și nobile, binecuvântate de Dumnezeu. Pregustarea Raiului incă de pe pământ este o condiție pentru mântuire. Cel ce nu va prinde chipul lui Dumnezeu în el, cel în care Dumnezeu Hristos nu se va recunoște, nu va gusta fericirea veșnică și bucuria învierii. Dacă vei ține aproape, vom discuta mereu, vom avea subiecte de discuții permanent, și vom putea pune în aplicare ceea ce Dumnezeu voiește și sfinții și înaintașii noștri, ne arată prin experiența vieții lor. Noi nu vorbim din cărți ci dintr-o viață asumată, o viață experimentată de milioane de oameni. Biserica, trupul tainic al lui Dumnezeu, al cărei cap este Hristos, este aceea care ne tâlcuiește corect si Scripturile, și voia Lui, și cum să abordăm fiecare problemă a vieții, oricât de gravă și mare ar fi ea. Nu există pentru ortodoxie probleme de nerezolvat deoarece este credința cea adevărată și unică.

    Este important ca această problemă a ta să nu devină o obsesie deoarece ți se va altera modul de gândire. Ignoră pe oamenii care te cicălesc și nu-i lăsa să-ți influențeze negativ viața!

    Închei mica mea scrisorică sub forma unui articol (în speranța că și alții se vor zidi sufletește din ea) la care te aștept cu comentarii și poate unii dintre cititori vor dori să aducă din experiența lor sfaturi și îndemnuri!

    Maica Domnului să te mângâie ca o mamă bună și să-ți lumineze mintea și calea, sfinții Adrian și Natalia să te acopere în toată vrea și-n tot ceasul!

Multumim pentru acceptul de a fi postat acest articol care apartine: Administrator catehetica.ro / Cristian Stavriu pe site-ul nostru!

Foto: pixabay.com 
 
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe