08 August 22

Cum istoria se tot repetă, de la Stalin la Iohannis ...

„În timpul regimului Dej, Brașov s-a numit "Orașul Stalin".
De câteva zile, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, a anunțat că, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, literele care alcătuiesc numele orașului de pe Tâmpa vor fi iluminate în culorile steagului acestei ţări. În afară de 1 decembrie, oare în câte zile din an, literele de pe Tâmpa care alcătuiesc numele "Brașov" sunt luminate în culorile drapelului național?
La Cluj, primarul Emil Boc, a decis ca steagul Ucrainei să fie arborat de-a lungul unor importante bulevarde, încălcând Art. 7 din Legea 75/1994- "Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi".
Și exemplele pot continua.
Care poate fi concluzia? Mimetismul, slugărnicia și spiritul gregar țin aici locul principiilor, iar mulți nu pot mai mult decât a se conforma sloganului "Je suis..."

PS: Românilor din Nordul Bucovinei, Herța, Hotin, Bugeac li se refuză dreptul educației în limba maternă, Kievul promovând o agresivă politică de deznaționalizare, iar edili sau lideri politici autohtoni o dau înainte cu "Slava Ukraine!", pentru că acesta este trendul, noul canon, așa este bine să nu ieși din rând.
PS 2- Am toată compasiunea pentru cei loviți atât de crunt, dar asta nu poate scuza mimetismul și slugărnicia celor care ne conduc. Să ne gândim, oare când Serbia a fost bombardată de NATO în 1999, timp de patru luni, chiar și în ziua de Paște, cine a arborat și drapelul acestei țări, în semn de solidaritate cu poporul vecin sârb ? Nimeni.”

Autor: Cosmin Marian, Facebook. / Foto credit: mediafax.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe