29 Martie 23

Cum face România TV vizualizări pe spatele unei suferințe și cum l-a „caterisit” pe părintele Cătălin Moroșan?

Cineva de la România TV s-a gândit că poate face mai multe vizualizări (accesări pe site) folosindu-se de două puncte cheie:
1. Suferința unui om
2. Renumele unui sportiv (vedetă TV)
Dacă cu al doilea punct se descurcă ei, pentru primul punct mi se pare un gest de prost gust, ca să nu spun mediocru.
Asta mai înseamnă jurnalism de calitate în România? Pe ce bază sunt angajați acești redactori online? Da, pe o bază care probabil sună cam așa "Scopul tău este să aduni cât mai multe accesări/vizualizări" iar asta înseamnă că nu neapărat să informezi și publicul corect.
Sincer ar trebui să îi fie rușine celui care a tastat această descriere de pe România TV.  Cum să te folosești de suferința unui om? Asta este politica televiziunii România TV?
Știu, nu interesează pe nimeni acest subiect, unii vor spune că "este o eroare umană" , alții vor zice "Ce vrei? Trebuie să facă și ei un ban cumva ", ceilalți vor zice "Hai că prea te iei de toată lumea " și tot așa.
Dacă intrați pe pagina România TV și veți citi comentariile de la această postare, veți înțelege de ce am scris și aceste rânduri. Mulți au crezut că este vorba de Cătălin Moroșanu. Persoana de la România TV era conștientă că nu va aduna vizualizări dacă nu se va folosi de această confuzie de nume. Și ce s-a gândit? Să nu scrie el "preot" saun"preotul Cătălin Ioan Moroșan din Constanța este în stare gravă la spital" . Normal. Nu ar mai fi adunat vizualizări. Probabil o fi și vreun bonus salarial dacă ai mai multe vizualizări. Nu știu. Dar este chiar inuman să te folosești de suferința unui om, doar ca să dai tu fake news.
Reamintesc faptul că preotul Cătălin Ioan Moroșan din Constanța este în stare gravă la spital după ce a ingerat o substanță necunoscută. Cum s-a întâmplat acest lucru încă este un mister. Chiar și după atâtea zile de la nefericitul incident nimeni nu declară cu exactitate ce s-a întâmplat. Majoritatea pun acest gest ca fiind unul sinucigaș deoarece preotul Cătălin Moroșan a pierdut mai multe funcții administrative însă nimeni nu l-a văzut că a înghițit de bună voie substanța respectivă. Culmea este că nimeni nu se întreabă de ce Poliția din Constanța nu a făcut nici o precizare nici până în acest moment
Am citit informațiile din presă, am citit postarea soției în care afirma faptul că se luptă cu morile de vânt pentru că nu își poate transfera soțul, am citit și declarațiile medicilor din Constanța care contrazic afirmațiile și că de fapt ei au fost de acord pentru a se face transferul dar nu au primit aprobare de primire, am citit și comunicatul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului. Dar știți ce nu am citit? Declarațiile poliției. Am început să caut informații despre aceste declarații. Zic "poate cineva din poliție a declarat ceva și eu nu am văzut". Surprinzător este faptul că nu sunt singurul care își pune întrebări. Am găsit printre puținele știri (dacă nu singura) în care se afirmă faptul că :
"În mod ciudat, medicii nu au anunțat poliția, ca atare nu au fost începute cercetările." - știrile ProTV
Bine, apoi apare o contradicție imediat după această propoziție: "Polițiștii s-au sesizat în legătură cu acest caz şi au început o anchetă."
Deci s-au început cercetările sau nu?
În rest nici o altă informație. Din afirmațiile soției, părintele Cătălin Ioan Moroșan a fost plecat de acasă, s-a întors, totul bine și frumos iar dintr-o dată s-a simțit rău. A ajuns la spital cu ambulanța și a fost dus direct la resuscitare.
Crina Kibedi – purtător de cuvânt Spitalul Județean Constanța: "A fost adus cu ambulanța preluat direct pe camera de resuscitare, trimis apoi la terapie intensivă pentru că era în stare foarte gravă. "
Dacă nimeni nu știe ce s-a întâmplat, eu totuși am 3 întrebări
1. De ce nu s-a autosesizat Poliția în urma informațiilor apărute în presă și de ce nu a dat un comunicat în acest sens?
2. Dacă soția nu știe unde a fost părintele apoi s-a simțit rău, de ce soția nu a anunțat poliția? Poate i-a pus cineva ceva în mâncare/băutură
3. Dacă nici medicii nu cunosc detalii despre acest incident, de ce nu anunțat ei poliția?
Până va apărea un răspuns la aceste întrebări, vin cu același îndemn pe care l-ați tot văzut pe Facebook. Haideți să ne rugăm pentru părintele Cătălin Ioan.

Autor: Jurnalistul și teologul Cornelius Florin.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in Era IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe