04 Februarie 23

„Cum de unii consideră că e inteligent să te iei de religia oamenilor?”

"Biserica Ortodoxă e în declin. A pierdut 2,3 milioane de credincioși într-un deceniu" citesc pe un site. 

Recensământul tocmai apărut e contestat deja de multă lume. Știu și eu multe persoane care spuneau înainte că nu vor "intra în joc" și se vor ascunde de recenzori. În rândul romilor au apărut voci care  spun că mulți dintre ei nu au fost luați în calcul. 
Dar eu nu vreau să intru în aceste discuții, ci merg pe datele lor. Că unii se simt bine că ateii din România sunt în creștere. Adică de la 0,1 în 2011 la 0,3 în 2022.
Dacă luăm în calcul și agnosticii și cei fără religie ajungem la cifra de 0,9%. Adica aproape un om din 100 nu e credincios în România. 
Trendul mondial ăsta e și o știm. Însă trebuie să menționăm ceva, Biserica Romano-catolică avea în 1992 1.161.942 adepți în timp ce acum are 741.276. Biserica Reformată avea în 1992 802.454, iar acum 495.380. 
În creștere e Biserica Ortodoxă Sârbă, de la 14.385 în 2011 la 55.206 acum. Practic au rămas în ortodoxie, nu?
Deci nu a pierdut BOR nimic, aproape toate au pierdut.
Dacă luăm în calcul toate procentele credincioșilor din România avem 97,4%. Repet, atei, fără religie și agnostici fiind 0,9%. Restul nu au vrut să declare.
Și acum, vâzând aceste știri, cum de unii consideră că e inteligent să te iei de religia oamenilor? Mă refer la persoane influente, ziariști, trusturi media, analiști.
Pe asta n-am înțeles-o niciodată. De ce să-ți antagonizezi principalul public prin subiecte alese și prezentate tendențios? Dar asta e altă discuție. 
Prieteni, când mergeți pe stradă gândiți-vă că un singur om din cei 100 întâlniți e ateu. Bine, chiar mai puțin de unu.  
Se încearcă impunerea în capul oamenilor că ateismul e o formă ascunsă de inteligență. E normal ca per total să apară tot mai mulți indivizi lăudându-se cu acest lucru. 
Și încă un lucru, dintre acești atei, unii chiar sunt băieți super deștepți, lucru dovedit și de istorie. Problema o reprezintă cei tari în clanță. Că pentru unii e singura modalitate să fie și ei luați în calcul când deschid gura.
Deci, no worry, lucrurile sunt ok.

Autor: Jurnalistul Paul Gabriel Andrei. / Sursă foto: Biserica Ortodoxă Română din Viena, Facebook.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe