03 Octombrie 22

Cum de mai răsar oare aceste vlăstare ale credinței, când dușmanii creștinilor se îndârjesc de atât amar de vreme?

Cum de mai rasar oare aceste vlastare ale credintei, cand dusmanii crestinilor se indârjesc de atât amar de vreme, prin fel si fel de forme, sa ne abata de la ea?

    Pai rasar pentru ca pamântul acestui neam a fost adapat cu sânge de martiri, incepând de la mucenicii primelor secole pâna la martirii din temnitele comuniste. Neamul acesta n-a dainuit prin victorii pamântesti, chiar daca acestea au avut importanta lor; neamul acesta a dainuit in jertfa si credinta. Prin jertfa acest neam inviaza, ori de câte ori il omoara ei. Credinta nu are nevoie de prea alte explicatii; este taina acestui neam. Câte lacrimi au fost varsate in fata acestor icoane, câte suferinte n-au auzit aceste icoane?! Icoana este martora tuturor nevoilor si durerilor acestui neam. Icoana stie cel mai bine cine a patimit pentru rezistenta acestui neam, icoana stie cel mai bine cine sunt tradatorii acestui neam. Statul? Institutia Bisericii, acum? Forme goale. Crucea si icoana, pe care tot crestinul le are la piept, aici e puterea Bisericii si a neamului! Sa ne amintim de marii nostri voievozi, care au biruit razboaie prin cruce si icoana! Ei, iconoclastii de azi, incearca sa stearga acest trecut. 
 

    Ce au cu icoana? Vor sa stearga si aceasta forma smerita, tacuta, inofensiva de marturisire a credintei. Pentru ca icoana pe peretii scolilor este raspunsul acestui tineret fata de dragostea lui Dumnezeu. Pentru ca, dupa cum o mama nu-si mai ia ochii de la poza fiului ei cel drag, asta este icoana pentru sufletul copilului si al tuturor celor ce-L iubesc pe Dumnezeu. Icoana are un impact foarte mare in educatia copilului si ea nu poate face nici un rau nimanui. Pai, in viata mea de copil, mare importanta a avut icoana, cum s-a imprimat ea in fiinta mea si cum am mers cu ea pâna la batrânetile mele. Si formarea copilului vine prin icoana. „Ce-i, mama, barbosul acela in icoana?”, intreaba copilul. „Doamne Doamne”! Când spune mama „Doamne Doamne”, apai sa stiti ca aceea este adevarata icoana care creste in sufletul copilului.
 
Extras din "​Parintele Iustin Pârvu despre persecutia icoanelor in scoli, interviu pentru revista "LUMEA CREDINTEI", feb. 2007"

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe