19 Septembrie 20

Crucea scandalizeaza.

   „Poate nu degeaba e purtata la gat sau tatuata (uneori din simplu "instinct" de rebeliune) de tot soiul de revoltati: rockeri, heavy-metalisti, motociclisti, mercenari, aventurieri, sfinti, martiri. Crucea scandaliza cand era purtata la gat in plin comunism sau nazism. Chiar si in zilele astea, nu de putine ori mi se intampla sa vad priviri intrigate, nedumerite, uneori enervate, pironindu-se asupra mea. Imi zic in gand: "sa vezi ca iarasi mi-a iesit cruciulita peste tricou". Si de multe ori chiar asa e.
   Cu cativa ani in urma, o fata mi-a spus: "ce-i cu talanga aia la gatul tau?". Ma enervase un pic, mai ales ca a zis-o cu dispret. Dar acum imi dau seama ca avea dreptate: crucea face galagie, nu trece neobservata. Atrage insulte si furie. Ameninta. Puterea ei sperie si infioara de la tirani pana la ultimul cuțitar, pentru ca e simbolul mantuirii, rascumpararii si eliberarii noastre. (Razvan Suciu)” - după o postare pe un site social a paginii Cultura Vieții.

„Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. Căci scris este: "Pierde-voi înţelepciunea înţelepţilor şi ştiinţa celor învăţaţi voi nimici-o". Unde este înţeleptul? Unde e cărturarul? Unde e cercetătorul acestui veac? Au n-a dovedit Dumnezeu nebună înţelepciunea lumii acesteia? Căci de vreme ce întru înţelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin înţelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu să mântuiască pe cei ce cred prin nebunia propovăduirii.” - Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel | Capitolul 1 / 18-21
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe