01 Octombrie 20

Crucea lui Baphomet pe Bisericile Ortodoxe? Mit sau adevăr?

   Am tot citit de-a lungul timpului articole, am văzut materiale video venite mai mult din sfera schismatică, despre așa zisa „cruce a lui Baphomet” de pe anumite lăcașuri de rugăciune din partea Bisericii Ortodoxe. Mărturisesc că până să dau peste astfel de materiale, nu știam că Baphomet „s-a răstignit” sau ceva ... evident, glumesc. Fraților, dracii nu au Cruce, dușmanii lui Dumnezeu nu au Cruce, ei fug de Cruce. 
   Cum pot avea dracii cruce în situația în care în Biblie găsim următoarele: „Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.” sau „Căci Hristos nu m-a trimis ca să botez, ci să binevestesc, dar nu cu înţelepciunea cuvântului, ca să nu rămână zadarnică crucea lui Hristos.”, deci „Crucea lui Hristos”, iar Crucea pentru cei ce pier este nebunie...cum ar putea fi altfel pentru draci?
   În imaginea de mai sus avem o poză a unei Biserici din cadrul Mânăstirii Petru Voda publicată pe un site social, la care persoana care a postat poza scrie că „a cazut si Manastirea Petru Voda de la Maici.,,Crucea" Masonica a lui Bahompet pe turla Biserici ”, nimic mai fals! 
   S-a promovat îndelung de către schismatici, de către cei desprinși prin ură, prin neascultare și mândrie de Biserică, făcându-și altă „biserică” sau intrând intr-una eretică, această minciună că ar exista „crucea lui Baphomet”, și aceasta se află pe multe din Bisericile Ortodoxe....asta numai o minte diabolică poate născoci, că diavolii au cruce, numai dușmanii lui Hristos ar putea inventa asta pentru a ataca din nou și din nou Biserica.

„Crucea e corecta. Aberează teologii improvizaţi şi şcoliți pe impresii rapide si fara substanta. Iar cand faci din teologie preocupare cu cel rau si nu cu Hristos, e limpede a cui teologhisire ajungi sa profesezi.
E boala grea astazi sa tot trezesti constiinta ortodocsilor fara o minima bunavointa de documentare.
Fereasca Dumnezeu de asemenea caderi.” - părintele Răzvan Ionescu

„”SFÂNTA CRUCE, indiferent de formele de reprezentare NU POATE FI ASOCIATA DECÂT CU PATIMILE DOMNULUI IISUS HRISTOS! Crucea este simbolul de capatâi al crestinismului, reprezentând patima, moartea si invierea Domnului.
In pietatea ortodoxa, venerarea Sfintei Cruci este nedespartita de lauda Invierii: „Crucii Tale ne inchinam, Hristoase, si Sfânta Invierea Ta o laudam si o marim“.
Inca din antichitate existau mai multe tipuri de cruci. Romanii se foloseau de trei feluri de cruci: crux commissa, denumita si crucea Sfantului Antoniu, avea forma literei T; crux immissa, sau crucea latina, avea patru brate (+); crux decussata, sau crucea Sfantului Andrei, avea forma literei X. Mântuitorul a fost rastignit pe o crux immissa, fapt atestat de Sfinta Scriptura, unde Sfintii Evanghelisti Matei (27, 37), Marcu (15, 26), Luca (23, 38) si Ioan (19, 19) pomenesc despre titlul pironit deasupra capului lui Hristos (redat iconografic cu initialele I.N.R.I. – Iisus Nazarineanul, Regele Iudeilor).
Se cunosc aproximativ 400 de forme de cruci, dintre care trei sunt cele mai raspandite in lumea crestina.” - Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului
Alte articole:
Nu există intrări pentru azi.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe