24 Octombrie 20

Cruce MASONICĂ de Sfânta Parascheva?

Un amplu răspuns la dilema de ieri

   Draga mea, incerc sa te lămuresc eu, din poziţia mea de teolog ortodox. Ortodoxia, ca şi alte culte uzează de multă simbolistică. Nici nu se poate altfel. În primul rând baphomet, este un diavol, iar diavolii fug de cruce. Crucea este simbolul vieţii veşnice, a jerfei mântuitoare a lui Hristos pentru noi. Apoi, daca vei merge în Egipt, la poalele muntelui Sinai (acela cu tablele legii primite de Moise de la Dumnezeu) este o mănăstire cu cea mai veche locuire neîntrereuptă din sec. V. Mănăstirea ortodoxă Sf. Ecaterina. Acolo se găseşte un muzeu cu obiecte bisericeşti de imensă valoare, inclusiv o colecţie impresionantă de cruci, unele cu o vechime mai mare de 1000 de ani. Acele cruci sunt de toate formele şi au fost folosite de către clerici, împaraţi sau ierarhi ortodocşi de-a lungul timpurilor.
Acum să revenim la forma crucii. Crucea cu 3 braţe este un simbol creştin ca şi toate celelate cruci. Uită-te  la crucea slavă, pe care o folosesc, ruşii, ucrainienii şi bulgarii în unele părţi. Are tot trei brațe, cel de jos fiind însă înclinat. Ce reprezintă braţele? Cel de sus este placa pusă la creştetul Mântuitorului pe care scrie INRI, adică Iisus Nazarineanul, Regele iudeilor. Cel de la mijloc, mai lung este braţul pe care au fost întinse braţele Mântuitorului, iar cel de jos, reprezinta suportul pe care au stat picioarele Mântuitorului la sfânta Sa răstignire. Această cruce este o variantă a Crucii patriarhale. Înclinația brațului inferior, conform tradiției, evocă soarta celor doi tâlhari. La stânga față de cel care privește, brațul inferior tinde în sus evocându-l pe tâlharul cel bun (viceversa pe partea dreaptă). 
Acum vino sa aruncam un ochi in istorie. Crucea ca simbol creştin are o vechime de 2000 de ani. Când au apărut masonii? În mod oficial în sec XVII-XVIII, când au fost menţionaţi documentar. Ce înseamnă francmason? Denumirea vine de la englezescul free mason, adică constructor liber. Cu alte cuvinte fără stăpân. Aceşti constructori erau cei care ridicau catedrale şi alte edificii pe care le putem admira şi azi, iar pentru păstrarea secretelor lor s-au organizat în bresle, prima mențiune documentară despre ei fiind din sec. XIII. Multă din simbolistica masonilor de azi provin de la aceşti constructori. Inclusiv denumirea de Marele Arhitect dat de aceştia, unui dumnezeu al lor creator.
Deci crucea cu trei braţe nu este masonică, ci ea a fost preluată de aceştia, cu scopul vădit de a-şi  aroga o apartenenţă creştină, ceea ce este complet fals.
Apoi să vorbim despre crucea întoarsă pe care o folosesc satanistii.
Îţi vine să crezi că este un simbol absolut creştin? Este crucea Sfântului Petru, cel care a ales să fie răstignit cu capul în jos, la Roma, neconsiderându-se vrednic de a fi răstignit ca Mântuitorul. Este crucea smereniei şi a pocăinţei.
Îţi poţi închipui drac smerit şi pocait? Spun sfinţii părinţi că şi dracu s-ar mântui, dacă s-ar pocăi.
Sataniştii au apărut oficial la începutul sec. XX, deşi s-au relatat despre jertfe satanice şi în sec. XIX, dar fără să fie un cult despre care să se poată face vorbire.
Acum întreb: dacă toţi aceşti smintitori de suflete folosesc simboluri creştine, noi ca biserică trebuie să ne lipsim de ele? 
Delia Matache, folosea pe ţinutele ei de şcenă, icoane imprimate pe material si alte simboluri creştine, precum schima mare.  Ar trebui să renunţăm la cinstirea icoanelor, numai fiindca o rătăcită de la calea mântuirii, le batjocoreşte?
Iar dacă dorim să fim cu acrivie faţă  de simbolistica creştina, să ştim că niciuna dintre crucile folosite în ortodoxie sau la papiştaşi nu este fidelă realităţii răstignirii lui Hristos. 
Dacă mergi la Ierusalim, în stânga Bisericii Sfantului Mormant este intrarea în, hai să zicem, biserica coptă (un fel de ortodocşi, însă cazuţi în erezia monofizitismului). Chiar la intrare se află un crucifix, care redă cu adevărat modul de răstignire a lui Hristos. Cu piroane bătute în încheieturile braţelor nu în palme şi cu frânghie înfăşurată pe braţe, pentru susţinere. 
Sper că ţi-am fost de folos. 
O zi binecuvântată!
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe