27 Octombrie 20

Criticat pentru „merţanul” (pe care nu-l are) şi că ar trăi într-un „lux extravagant”, patriarhul Daniel este ponegrit pe nedrept.

   Criticat pentru ,,merţanul'' (pe care nu-l are) şi pentru faptul că trăieşte într-un ,,lux extravagant'', că beneficiază de ,,salarii uriaşe'' de la stat, că este ,,insensibil'' faţă de poporul aflat în sărăcie, că s-a apucat să contruiască o Catedrală reprezentativă în Bucureşti şi alte lucruri, patriarhul Daniel este ponegrit pe nedrept. Acuzat pentru lipsa lucrurilor şi proiectelor pe care trebuiau să le facă politicienii corupţi, unii intenţionat acuză Biserica şi pe patriarh pentru dezastrele pe care le fac alţii în spitale, şcoli, administraţie, econonomie şi în mediul social. 
   Însă la o verificare atentă, observăm că persoana părintelui patriarh Daniel este TOTAL DIFERITĂ faţă de modul cum vor unii s-o prezinte. Părintele patriarh Daniel nu are niciun Mercedes sau maşină scumpă, îşi donează tot salariul în scopuri caritabile, lucrează foarte mult (atât în biroul său personal cât mai ales în teren, unde încheie parteneriate cu numeroase ONG-uri, asociaţii şi voluntari), având ca scop ajutorarea a cât mai mulţi oameni. Are o cameră simplă, unde se găsesc lucruri obişnuite, câteva cărţi, mănâncă puţin, are o stare de sănătate precară, fiind o persoană modestă care este interesată ca Biserica să se implice cât mai mult în societate. Proiectele pe care le desfăşoară, ajută peste 90 000 de oameni anual şi donează permanent aparatură medicală spitalelor, îmbrăcăminte, haine, medicamente multor persoane sărace, acordă burse elevilor şi studenţilor săraci. Patriarhul Daniel îşi iubeşte propriul popor unde este pus să slujească şi de care va da socoteală înaintea lui Dumnezeu, promovează cultura, tradiţiile, spiritualitatea şi identitatea acestei ţări, oriunde se află - prin predici, cărţi, simpozioane, întâlniri cu oameni politici şi clerici din alte ţări. Oricât de murdară ar fi propaganda îndreptată împotriva sa, realitatea este alta: patriarhul Daniel este una dintre personalităţile publice din România cu cele mai multe realizări şi care ajută foarte mulţi oameni.
 
Sursă: pagina Gândesc, sunt român - Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe