29 Septembrie 20

Criminalii Securității

   Până astăzi niciun ofițer de securitate criminal nu a fost condamnat de justiția liberă a "statului de drept". Niciun criminal al Securității nu și-a cerut iertare, nu a recunoscut vreo crimă, nu a arătat căință. Criminalii Securității s-au bucurat în toți acești ani de protecția statului. Minciuna legalizată are rolul de a ascunde criminalii. (Picioruș și Vișinescu sunt doar excepțiile care confirmă regula)

   Securitatea a reușit, de altfel, să blocheze timp de treizeci de ani orice proiect de memorial anticomunist și antisecurist în București, capitala republicii instaurată prin crimă și teroare. Nu-i mai puțin adevărat că nici nu le-a fost greu cu FSN, PSD și dreapta miluită.

   Știu, subiectul pare irelevant, dar nu este așa. Tăcerea de subsol, de groapă comună care înconjoară mereu subiectul este cea mai bună dovadă că rămâne un subiect fierbinte. Crimele lor și lupta tenace de treizeci de ani de a le îngropa definitiv arată că sunt și vor fi mereu în stare de orice, de absolut orice.

   "Cum erau torturaţi deţinuţii

   Unele mărturii dezvăluie metodele de tortură care ar fi fost folosite şi în interogatoriile închisorii serviciului secret de Informaţii.

   La Malmaison, de torturarea deţinuţilor politici din vechea elită a României se ocupa personal un ofiţer de poliţie pe nume Mărculescu, afirmau autorii unui raport al CIA. „Securitatea are câteva aşa numite laboratoare în Bucureşti unde prizonierii sunt supuşi la şapte etape de tortură: a) bătaia la tălpile goale; b) supunerea victimei la aşa numita cursă „Manej”: deţinutul este pus să alerge în pielea goală în camera de interogare între 24 de ore şi 60 de ore fără oprire; c) bătaia cu o bară de fier la tălpi în timp ce victima este încălţată; d) „crăparea” victimei: mâinile deţinutului îi sunt legate de genunchi şi este suspendat de tavanul celulei, iar din când în când este lăsat să cadă pe podea cu o brutalitate teribilă; e) bătaia la piept: victima este silită să se aşeze pe podea şi apoi o masă de lemn este aşezată pe pieptul ei. Apoi doi sau trei agenţi lovesc continuu masa cu bastoanele, ore în şir; f) înfigerea acelor sub unghiile prizonierului; g) bătaia la testicule: sunt puse într-un săculeţ strâmt, legat de o tablă specială şi lovite ritmic cu un bici (telescop) de metal pliabil”, se arăta într-o notă secretă din 1951, păstrată în arhivele CIA.

   În anul 1952, informa o notă secretă a CIA, nu au fost semnalate cazuri de tortură a deţinuţilor.

   Mai târziu, printre cei încarceraţi la Malmaison s-a numărat şi Ana Pauker, una dintre cele mai puternice femei din România primilor ani de comunism, devenită indezirabilă pentru liderul comunist Gheorghe Gheorghiu Dej."
 
text preluat de la Mihai Gheorghiu – director general adjunct, Muzeul Național al Țăranului Român, Facebook - sursă foto: foto captură adevarul.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe