30 Noiembrie 20

Creștini ortodocși armeni își iau rămas bun de la mănăstirea Dadiwank

Armenia
Nagorno-Karabach: Armenii își ard casele și își mută mormintele înainte de cedarea regiunii în favoarea Azerbaidjanului, după încheierea tratatului de pace. Casele din Nagorno-Karabach au fost incendiate de proprietarii lor înainte de a pleca spre Armenia.
 (Mediafax). 

„Aceasta e casa mea, nu o pot lăsa pe mânile turcilor”, a spus proprietarul uneia dintre casele incendiate. „Toată lumea își arde casa astăzi. Ni s-a dat termen până la miezul nopții să plecăm. Am mutat și mormântul părinților, azerbaidjanii vor avea o plăcere să profaneze mormintele noastre, este insuportabil.” 

mediafax.ro

Armenii își iau rămas bun de la bisericile și mănăstirile lor seculare, care vor fi lăsate Azerbaidjanului. Una dintre aceste mănăstiri este Dadiwank. Starețul mănăstirii refuză să părăseacă biserica și promite să o apere cu arma în mână. Azerii au vandalizat deja biserici și au dărâmat cruci și stati ale Sfintei Fecioare. 
În Armenia sunt demonstrații de stradă și se cere demisia guvernului. 
Premierul armean: „Azerbaidjanul a câștigat datorită dronelor și forțelor speciale. Vom începe să reformăm armata.”
Armata armeană anunță 2.317 morți în rândurile sale. Nicio cifră pe partea azeră.
Între timp acordul de încetare a focului nu a fost respectat, bombardamentele au continuat și de o parte, și de alta. Războiul din Nagorno-Karabach se pare că va continua. 
 
Foto: creștini ortodocși armeni își iau rămas bun de la mănăstirea Dadiwank.
Sursă. Jurnalistul Cătălin Sturza
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe