30 Iulie 21

Cred că ați auzit că „Dumnezeu lucrează prin oameni”

Merg să fac mici cumpărături într-un hipermarket. Ora aproape de închidere, doi, trei clienți pe un raion. Nimic neobișnuit. Dar ajung la casa de marcat și aud "Hristos s-a înălțat". Din cauza măștii nu știam dacă salutul a fost de la clientă sau de la casieră. "Pace și mântuire că Dumnezeu vrea să ne mântuiască pe toți. Noi să vrem". Deja urechile mele se întindeau ca două antene pentru că deja atenția mea era asupra acestor cuvinte. "O fi de la clientă", zic în gândul meu. Pun cumpărăturile pe bandă și în acest timp clienta respectivă pleacă, urmând clientul din fața mea. "Hristos s-a înălțat" . "Adevărat s-a înălțat" - răspunde clientul. Deja făcusem ochii mari și inima era plină de o fericire aparte. "Eu așa salut pe toată lumea dar unul mi-a zis "să fie de capul tău" dar eu i-am zis că Dumnezeu este capul meu, eu nu mă supăr". După ce termină de scanat cumpărăturile clientului "pace și mântuire că Dumnezeu ne vrea pe toți în Rai". Ce să mai......deja de abia așteptam să îmi vină rândul. 
- Hristos s-a înălțat
- Adevărat s-a înălțat. îi răspund. 
- Da, Dumnezeu ne vrea pe toți în Rai
- Dar noi vrem în Împărăția lui Dumnezeu? 
Pentru o clipă a tresărit. Probabil mirată că .... știți cum este...când mai găsești unul ca tine. 
- Păi daaaa, Dumnezeu vrea dar și noi să vrem
- Atunci să facem cele bune
- Vai, dacă facem ce trebuie și ascultăm de Dumnezeu, El ne dă nici cât putem noi să ne imaginăm
Și uite așa am continuat noi discuția până au venit următorii clienți. Recunosc că am profitat puțin pentru că nu era nimeni în spatele meu și am continuat dialogul. Până la urmă era și păcat să terminăm dialogul așa brusc. 
După ce am încheiat dialogul încă aveam acea bucurie că am întâlnit un asemenea om zâmbitor, neobosit (totuși era ora închiderii magazinului), bucuros și cu vorba bună la el. Dar imediat după au apărut niște întrebări: oare cât mai rezistă în magazinul acesta? Nu pentru că nu ar rezista ea dar sigur apare unul care să zică că se simte ofensat, jignit, știți texte corect politice. Cât timp va dura până când un "binevoitor" va depune o reclamație ca s-a simțit nu știu cum?  Și totuși după aceste întrebări vin și alte gânduri: Dumnezeu lucrează prin oameni. Omul sfințește locul. Vă dați seama ce și cât înseamnă gestul acestei femei? Propovăduire. Mărturisire. Noi predicăm în biserică dar acolo vine omul să afle cuvântul lui Dumnezeu. Dar vă dați seama ce înseamnă să mărturisești în lume? După ce am plecat de la casa de marcat am privit înapoi câteva secunde. Aud "Pace și mântuire. Dumnezeu să ne miluiască pe toți. Mântuirea contează cel mai mult."  Nu conta dacă clienții îi răspundeau cu aceeași măsură sau nu. Dar am realizat că nimic și nimeni nu îi putea lua bucuria de a propovădui dar și zâmbetul de pe buze.

- după o mărturie a jurnalistului Cornelius Florin
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe