23 Ianuarie 22

„Crăciunul nu-i magie, Crăciunul e viaţă, e adevăr, e realitate”

Preasfințitul Iustin (foto) al Maramureșului și Sătmarului a rostit un cuvânt duminică, 12 decembrie, la Catedrala din Baia Mare despre realitatea duhovnicească și istorică a Sărbătorii Nașterii Domnului în contrast cu noile tendințe de limitare, de modificare a mesajului religios cel adevărat al sărbătorii Crăciunului!

„Preasfinţitul Părinte Iustin le-a vorbit credincioșilor despre pericolele care se ascund în spatele aparențelor false, construite în jurul comercializării Crăciunului.

Să nu spunem şi să nu folosiţi aceste cuvinte ‹magia Crăciunului›. Crăciunul nu-i magie. Crăciunul-i viaţă, îi adevăr, e realitate, nu-i magie. Să nu folosiţi cuvântul ‹magia Crăciunului›. Acesta, magia, îi cuvânt păgân. Îi cuvânt roman, păgân. Crăciunul este realitate, nu-i magie. Hristos s-a întrupat. Este adevăr. Duhul Crăciunului, nu magia Crăciunului. Lumina sărbătorilor Crăciunului. Bucuria Crăciunului. Asta să vă întâmpine când facem urări.

Pentru tot ce ne-a dăruit, Îi mulţumim lui Dumnezeu. Îi mulţumim pentru că ne dăruieşte sărbătorile, a adăugat ierarhul în încheiere.

În predica sa, ierarhul a vorbit și despre textul evanghelic duminical, „Pilda celor poftiți la cină”, și a subliniat „bucuria de a prânzi împreună cu Dumnezeu în Împărăţia Cerurilor”.” - se arată într-un articol Basilica.ro .


Foto credit: radiorenasterea.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe