04 Februarie 23

Cornelius Florin: „Haideți să lăsăm superstițiile satului.”

Știu că urmează un val de critici pentru ce o să spun dar...treaba asta cu spălatul hainelor de la data X la data Y , scuzați-mă..... Dumnezeu ne vrea curați la suflet dar și la trup, asta incluzând hainele. Iar treaba cu "nu spăl că s-au sfințit apele" serios.... Cine spală? Mâna sau mașina de spălat? Apa mașinii de spălat vine de la butoiul cu aghiasmă? "Nu spăl că respect apa care s-a sfințit".  Acum ce fac? Nu trag apa la closet? Nu mă spăl pe dinți? Nu îmi spăl corpul? Nu îmi pare rău. Și încă ceva. Dacă eu nu aș spăla din data X până la data Y, eu cu ce haine mă duc la Sfânta Liturghie???  Cum mă prezint în fața lui Dumnezeu care este pe Sfânta Masă? Ce zic? 
"Iartă-mă Doamne dar..... știi...? Aici în România în anumite zone nu se spală hainele de la Crăciun până la Revelion. În alte zone nu se spală de la Revelion până la Bobotează. Iar în alte zone ? De la Bobotează până la Odovanie. Eu ca să fiu corect, le-am respectat pe toate. " 
Nu cred. În fața lui Dumnezeu ne arătăm cu hainele cele mai alese, curate, spălați, aranjați. Până la urmă vii în fața lui Dumnezeu. 
Haideți să lăsăm superstițiile satului.
Știți cum ne pregătim pentru Praznicul Botezului Domnului? Post în ajunul Bobotezei, spovedit iar cine primește dezlegare, se unește cu Fiul lui Dumnezeu prin Sfânta Împărtășanie. Degeaba aș sta cu hainele nespălate mirosind (a ce???) dacă nu mi-aș spala sufletul cu lacrimile pocăinței. 
Îmi aduc aminte de vorbele unui părinte profesor: când o să spovediți să vă aduceți aminte că transpirația nu înseamnă smerenie. Înseamnă că ești certat cu săpunul.

Autor: Jurnalistul și teologul Cornelius Florin.  Foto: mythologica.ro

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe