27 Ianuarie 21

Consiliul de Stat al Franței ține partea Bisericii Catolice, care contestă noile restricții cu privire la lăcașurile de cult

   Dubla măsură nu se simte doar în România cu privire la Biserică, la toate cultele religioase, Franța se confruntă cu aceeași situație. Este bine știut că Franța, ca și „exercițiu religios” se află în anumite topuri, în ceea ce privește Europa pe ultimul loc, iar România pe primul loc Chiar în aceste condiții, catolicii din Franța au reușit să conteste la Consiliul de Stat al Franței, decizia statului de a limita numărul de persoane la 30 într-un lăcaș de cult, chiar și în marile Catedrale ale Franței.

   „De sâmbătă, în Franța, lăcașurile de cult au voie să reia slujbele în interior. Dar, numărul de enoriași este limitat la 30, indiferent de mărimea clădirii.
   Consiliul de Stat, cel mai înalt tribunal al țării, a cerut Guvernului să se gândească mai bine, pentru că măsura este disproporționată.” - conform alephnews.ro.

   „Bisericile sunt mai spațioase decât magazinele”, spun preoții catolici, conform gandul.ro. „Consiliul a declarat duminică  că măsura nu este proporțională cu riscurile de infectare cu coronavirus. Biserica Catolică s-a opus acestei limite, iar preoții spun că bisericile și catedrale sunt mai spațioase decât magazinele, care își pot desfășura activitatea aproape normal.” - se arată în sursa citată. 
 
Foto: Oana Nechifor / Doxologia.ro - Notre-Dame, catedrala-simbol a Franței
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe