11 August 20

Conservatorul Andrej Duda câștigă alegerile din Polonia, ce înseamnă asta?

   „Dincolo de o victorie clară a conservatorilor, realegerea lui Duda mai înseamnă continuarea politicilor PiS, care pe lângă măsurile de dreapta, continuă să aloce sume considerabile cetățenilor, crescându-le constant nivelul de trai. Deocamdată, Polonia a fost ferită de constituirea unei pături pro-sărăcie și subdezvoltare precum cea din România.

   Apoi, se mai poate vorbi despre limitarea accesului capitalului străin în presa autohtonă. Andrej Duda sprijină independența instituțiilor precum Justiția sau media de ingerințele politice, în special a ingerințelor străine.

   Nu în ultimul rând, victoria lui Duda înseamnă continuarea politicilor naționale și limitarea ingerințelor celor de la Bruxelles în chestiunile poloneze. Altfel spus, victoria lui Duda este și o importantă victorie a naționalismului și suveranismului european.

   Prezența lui Duda în fruntea statului mai înseamnă și continuarea politicilor pro-familie, prin stimularea veniturilor familiilor cu câte 110 euro / lună / copil, asemeni politicilor din Ungaria care încearcă să prevină declinul demografic.

   Victoria lui Andrej Duda mai înseamnă că președintele nu se va opune eliminării ideologiilor LGBT din școli, dimpotrivă! În prezent, alternativa poloneză la educația homosexuală din alte părți o reprezintă educația în spiritul valorilor familiei.

   Rămâne de văzut care va fi poziția Poloniei și în cazul fondurilor UE pe care Comisia încearcă să le impună statelor naționale, cu o scadență în 30 de ani, însă condiționând cheltuirea acestora de acceptarea unei agende „liberale” în consonanță cu EU Green Deal, ceea ce ar duce nu doar la distrugerea întregii economii, a lanțurilor de aprovizionare, a importurilor și exporturilor, dar și la o expunere a statului la pretențiile corporațiilor și organismelor financiare care furnizează banii prin mijlocirea UE.

   Și, desigur, rămâne pe tapet și chestiunea americană. Andrej Duda a fost primit la Casa Albă fix înaintea primului tur, iar realegerea sa cimentează relațiile cu Donald Trump. Acest lucru nu este însă pe placul Germaniei, cum nu este nici în topul preferințelor Comisiei Europene, mai ales în condițiile în care contingente de militari americani urmează să părăsească Germania în favoarea Poloniei, iar conlucrarea din industria energetică și schimburile comerciale dintre Polonia și Statele Unite continuă să fie înfloritoare.” - scrie qmagazine.ro.
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe