04 Februarie 23

Comunicat: Postul de televiziune Antena 3 CNN a difuzat mai multe imagini video fără acordul nostru, încălcând drepturile de autor

Mai multe dovezi foto pe pagina Lumina Cuvântului.

În data de 17 decembrie, postul de televiziune Antena 3 CNN a difuzat un reportaj video editat din mai multe videoclipuri printre care două aparținând Lumina Cuvântului. Videoclipurile noastre au fost descărcate ilegal și editate ulterior. Logo-ul Lumina Cuvântului a fost blurat și acoperit grafic, astfel încât nu se mai poate identifica sursa imaginilor și de asemenea nu a fost menționată sursa lor. Unul dintre videoclipurile noastre care a fost difuzat fără acordul nostru, a fost transmis în direct pe pagina noastră de Facebook. Reportajul difuzat a fost postat ulterior pe contul de YouTube al televiziunii Antena 3, acesta fiind condiționat de reclame comerciale.

Design de la Dragomir Adrian

Este regretabil faptul că o televiziune care se pretinde a fi prestigioasă și demnă de un parteneriat cu CNN, descarcă videoclipuri ilegal și difuzează imagini încălcând drepturile de autor și de proprietate intelectuală. Lumina Cuvântului este un proiect jurnalistic independent și este protejat prin lege în ceea ce privește drepturile de autor și proprietate intelectuală. Amintim faptul că pirateria informatică este interzisă conform legislației în vigoare. (Legea nr. 8/1996) Pirateria informatică reprezintă descarcarea de conținut digital protejat de drepturi de autor fără permisiune. În ciuda ilegalitatii acesteia pirateria online este practicată din anumite motive și prin urmare se pare că este chiar încurajată de către anumite instituții de presă.
Echipa Lumina Cuvântului este deschisă pentru colaborări în ceea ce privește elaborarea de materiale jurnalistice, datele noastre de contact fiind vizibile atât pe contul nostru de Facebook cât și pe contul nostru de YouTube. În ceea ce privește difuzarea celor două videoclipuri, nu am primit nici o solicitare scrisă sau verbală din partea Antena 3.
Considerăm că prin acest gest regretabil al televiziunii Antena 3, încrederea în instituțiile de presă ar putea să scadă, astfel că publicul televiziunii mai sus menționate a fost dus în eroare prin faptul că televiziunea a prezentat imagini de la fața locului, fără ca reprezentații instituției să fie prezenți, ci doar s-au difuzat imaginile publicate de către terțe persoane în mediul online sau alte entități jurnalistice independente fără ca sursa lor să fie menționată.
A fost trimisă o solicitare pentru a se oferi un punct de vedere în ceea ce privește această situație însă postul de televiziune nu a răspuns până în acest moment.

Echipa Lumina Cuvântului

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe