27 Mai 22

Colo-n vale ...

"Pe vremea când Hristos umbla pe pământ, erau 12 Sfinți Apostoli, 12 drept-credincioși și un trădător.
La A Doua Venire, la Înfricoșătoarea Judecată vor fi 12 trădători și un drept-credincios".

Nu vă spun spun eu de la "catedră", "ex catedra",  viermele păcătos nu vă dă lectii, dar strigă Sfinții la noi, de ce alergi, omule, după bani, cât îți vei mai irosi viața după lux și confort, oare nu știi că, în vremurile care vin, banii tăi, vila ta, luxul și confortul tău, plasma de pe perete, toate la un loc nu vor putea cumpăra o conservă sau un pahar de apă, oare nu știi că vei umbla în deșert căutând însetat Cuvântul Lui Dumnezeu și nu-L vei mai găsi, oare nu știi că vei flămânzi îndelung pentru un singur cuvințel de pus la suflet, pentru un strop de LOGOS, că vei striga în deșert după un Duhovnic Mărturisitor? Cât crezi că vei trăi, omule, și ce crezi că vei lua cu tine la Marea Judecată? Cui crezi că rămân copiii tăi dacă nu-i predai Lui Dumnezeu?
De ce alergi, omule, după vanitate și lux? Când oare vei putea mânca bani? Cât mai ai de trăit, crezi că vila ta va adăposti pe cineva, în vremurile care vin, crezi ca televizorul și toate ecranele din casa ta ÎL vor arăta pe Dumnezeu? De ce venerezi ecranul omule, în paralizia ta? Chiar crezi că televizorul e Icoană?
De ce crezi, omule, că vor să te vaccineze continuu, oare nu întelegi că diavolul se teme de mucenici căci știe că mucenicii vor acoperi numărul îngerilor căzuți și atunci totul se va sfârși? De asta, omule, vrea diavolul să-i împingă pe oameni la sinucidere voluntară prin vaccin, la pecetluire, din frica de boală și din patima luxului, a vilei și confortului, a vacanțelor și destinațiilor exotice, să moară cât mai mulți in genocid voluntar și pierzător, oameni anti-metanoeici, moartea nu pentru Hristos, ci pentru patimi și privilegii... reducerea populatiei sub numarul îngerilor căzuți este speranța demonilor, de a-și prelungi regatul, anihilarea capacității martirice a omului este scopul antihriștilor, astfel ca numărul diavolilor căzuți să nu fie niciodată egalat de sufletele mântuite prin mucenicie... chiar miliarde de oameni de-ar fi, dar măcar să nu aibă Harul, Darul, evlavia și râvna mucenicească...
Omule, de ce temi că vei pierde ceea ce niciodată nu ai avut, căci nu sunt ale noastre, nici mașina, nici casa, nici munca, nici luxul... nimic nu avem, nimic suntem, nimic facem și ne temem că pierdem nimicul ce-l avem... praful deșertăciunii... ne trezim bolnavi și bătrâni și cu Mântuirea pierdută, dar ne îngropăm în aur... vai nouă!
Tragedia lumii noastre este confortul, avem de toate... lanțuri peste lanțuri, am devenit cu toții tânărul bogat din Biblie, cu toată alergătura noastră după bani, bani și iar bani, bogați în internet, bogați în televizoare, calculatoare și zdrențe, bogați în lucruri de care nu avem nevoie, când de fapt mântuirea noastră se vede încă în raspunsul la întrebarea esențială: "Sunt gata, chiar în această secundă, să las totul, sunt gata să dau toate bogățiile mele, săracilor și să-L urmez pe Hristos?".

Sursă: Facebook.com / Sursa foto: "Uniti sub tricolor"
Taguri: Vale, Colo-n, ...
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe