24 Octombrie 20

Claudiu Târziu: CINE SE TEME DE BISERICĂ? Scurt și cuprinzător: necuratul. Mai pe larg, actuala Putere.

   „Scurt și cuprinzător: necuratul. Mai pe larg, actuala Putere. Altă explicație pentru dubla măsură pe care o practică în privința adunărilor publice nu există. De ce interzice guvernul pelerinajele prilejuite de mari sărbători religioase? De ce a interzis Paștele? De ce va interzice Crăciunul? Căci îl va interzice negreșit. Cică din grijă față de noi, să nu ne ia Covidul. Dincolo de jignirea pe față la adresa creștinilor, care sînt considerați proști pentru că se încred mai mult în puterea divină decît în Covid, pretextul este străveziu. Păi cum, domnule, Covidul ăsta îi urmărește numai pe creștini, cînd merg să se roage în grup, sau are treabă și cu secțiile de vot, și cu manifestările publice politice, și cu petrecerile prin tot felul de locuri? E setat religios Covidul? 
   Prin ucaz de la Palatul Victoria, la instigarea locatarului de la Cotroceni, nu mai avem voie să stăm nici lîngă biserică să ascultăm slujba, nici să ne închinăm la Sfînta Parascheva și la Sfintul Dumitru de ziua lor. 
   Cu ce tupeu mai poate organiza guvernul alegerile parlamentare, în aceste condiții? De ce să aibă oamenii încredere să vină la vot, dar să se teamă să meargă la biserică?
   Evident, întrebările sînt retorice, întrucît porcăria e vizibilă din avion. 
   Nu zic să nu păstrăm anumite măsuri de siguranță, dacă e chiar dracul atît de negru, dar să nu credem că e mai puternic lîngă cele sfinte decît lîngă urne.” - a scris Claudiu-Richard Târziu pe un site social
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe