08 August 22

Circulă prin mai multe zone dilema asta, astfel încât nu-mi rămâne decât să o amintesc şi eu.

Nu e ciudat că statul român nu ne dă nimic, dar când vine vorba de refugiaţii din Ucraina are toate resursele necesare? V-a spus vreodată Plăvanul, Ciucă sau vreun oficial de-al statului nostru că vă dă gratis pământ? Sau că i se pare că o duceţi greu, aşa că vă va da ceva ajutor? Nu, niciodată! Din partea noastră statul are pretenţia doar să decartăm rapid impozitele, taxele s.a.m.d.
Şi-atunci nu e ciudat că dacă eşti refugiat din Ucraina poţi primi casă şi teren în satele, chipurile, depopulate ale României? Nu e ciudat că dacă eşti refugiat ucrainean şi ai copii, copiii tăi primesc alocaţie de la statul român? De unde toată această bunăvoință?
Şi mai ciudat e că, dacă eşti din Ucraina, toate statele lumii devin brusc generoase. Nu trebuie decât să spui asta şi primeşti fără probleme casă şi pământ. De unde vine această generozitate în condiţiile în care toate ţările lumii au boschetari care dorm în ploaie şi frig? Nu era mai logic să-şi rezolve mai întâi problemele propriilor lor cetăţeni şi abia apoi să se preocupe de transfugi? Sau, mă rog, cel puţin să fie apucaţi în acelaşi timp de generozitate?
Şi mai e ceva. Ucrainenii pleacă cu bani, cu foarte mulţi bani. Au cale liberă să meargă oriunde. Totul pare aranjat cumva. Mă întreb totuşi, de unde sunt aceste cantităţi uriaşe de cash într-o ţară aflată în război? Oare din împrumuturile şi ajutoarele care se dau, chipurile pentru arme?
Întreb şi eu, nu dau cu parul: oare cineva are nevoie ca oamenii ăia să plece definitiv de-acolo, iar pentru asta sunt dispuşi ca, dincolo de război, să şi plătească pentru asta? Prea se pleacă „organizat”. E ceva care pute de la o poştă. Iar acel ceva, din nou, vă va lua prin surprindere.
P.S. Teoretic Zelenskyi e o victimă, un biet preşedinte al unei ţări aflate sub asalt, permanent cu viaţa ameninţată de duşman. Asta e imaginea pe care-o vinde. În aceste condiţii cum se face că-şi găseşte energie să se hlizească la interviurile aranjate cu jurnaliştii „de sistem”?

Autor: Dan Diaconu, Facebook. / Foto credit: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe