23 Octombrie 20

Cine nu privește Biserica precum o familie, e departe de Adevăr și de noțiunea de Biserică

   Unii privesc Biserica ca pe o instituție și atât, un job mai mult sau mai puțin duhovniceasc, o „tradiție” care e „păcat” să nu o ți. Adevărul crunt ăsta este.
   Biserica, trebuie să știm cu toții, suntem noi, toți creștinii ortodocși practicanți. Nu doar Patriarhul, nu doar preotul nu știu care... Biserica suntem cu toții, ca și cap avându-l pe Hristos. Atunci când trupul (credincioșii) nu mai ascultă de cap, adică de Hristos, se desprind de trup și devin pustiite de viața adevărată, viața care se trăiește doar sub lumina lui Dumnezeu. Lipsa lui Dumnezeu atrage moartea, este moarte...poate nu trupească, dar duhovnicească da....important este să tânjim după lumina lui Hristos care este viața cea veșnică, important este să nu abandonăm lupta catre despătimire.
   Am scris în titlul articolului că Biserica trebuie „trăită” ca o familie, pentru că în sine este o familie. Biserica NU trebuie privită ca pe un spațiu instituțional, cu toate că este și instituție pentru a plăti taxe și impozite, pentru a fi înscrisă în acest ciclu statal, dar importanța adevărată a Bisericii este de a ne ajuta unii pe alții ca frații, pentru că suntem frați în Hristos.
   Nu de puține ori am auzit, am vazut, am cunoscut familii în nevoie, copii sărmani, copii care nu au un acces prea usor la învățământ, părinți în dificultate, bătrâni în neputință....ce facem cu ei? Este simplu, comunitatea, comuniunea Bisericii găsește soluții. Astăzi aduc eu o masă caldă familiei „Ionescu”, mâine aduce vecinul, poimâine un prieten....și așa mai departe.
   Sigur că mai există și un alt aspect, cum este cazul celor mai mari donații materiale, bani, echipamente medicale, mancare etc din partea Bisericii pe timp de pandemie, iar statul se rezumă la a mulțumi (rare ori) și de a trece de la „protecția credincioșilor” contra Covid 19 la batjocură pe față, din punctul meu de vedere ... Ori aceste aspecte trebuie să nască și o anumită trezvie rațională în noi, până când ne tot votăm conducători de stat fără de Dumnezeu? Cate zeci de ani să mai treacă pentru ca acest neam creștin să fie condus de către o mână ca a lui Ștefan cel Mare sau Mihai Viteazu?
   Revenind la subiectul nostru, ideea de a ajuta, pentru a deveni mai puternică, bine ar fi să se nască chiar în interiorul Casei Domnului, în Biserică. Vorbim cu preotul, pun eu 10 lei, tanti Georgeta 10 lei, un prieten mai pune și el 10 lei, o vecină 10 lei, părintele pune și el...și așa avem un start, o bază. Uneori pentru a ajuta un om e nevoie și de o mână caldă sau o vorbă bună ... încercați, postul e iubire, iubirea e Dumnezeu!


 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe