23 Ianuarie 21

Cine a votat astăzi dușmanii Bisericii, va avea pe conștiință prigoana creștinilor, a propriilor bătrâni și copii...

   Un alt atac la libertatea religioasă a avut loc la Sibiu, mai exact astăzi la slujba de Sfântul Nicolae a Bisericii “Nașterea Domnului” de pe strada Constituției din Sibiu. Aproximativ 70 de credincioși au participat în această dimineață la slujba, preoții Bisericii înțelegând faptul că enoriașii au voie să participe în Biserică la slujbă după reglementările din partea Secretariatul de Stat pentru Culte, și citate de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, părintele Eugen Tănăsescu. Poliția locală și cea națională au descins însă în biserică și i-au evacuat pe enoriași conform sibiuindependent.ro .

   “Noi am început slujba de dimineaţă, iar credincioșii au fost lăsați să intre în biserică, deoarece noi am înțeles că în ziua votului se anulează toate restricțiile carantinei. Însă imediat după începerea slujbei, un polițist a intrat în biserică și ne-a adus la cunoștiință faptul că nu avem voie cu oameni înăuntru. Au fost scoşi doar cei mai tineri, din cauza vântului puternic de afară, cei vârstnici rămânând în interior. Oamenii respectau distanțarea fizică de 2 metri și purtau mască de protecție. La scurt timp, două echipaje de poliție au intrat din nou în biserică și au dispus evacuarea tututor credincioșilor”, a declarat în exclusivitate pentru ziarul SIBIU INDEPENDENT, preotul protopop Ioan Coșa.

Am cerut lămuriri Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu

   “A fost o interventie a Politiei Naționale. Preoții și enoriașii au înțeles că trebuie respectate regulile din carantină. Enoriașii au părăsit incinta bisericii fără incidente. Nu s-au dat sancțiuni.” a declarat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU

   Conform hotărârii nr. 100/29.11.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu oficierea slujbelor religioase se poate realiza doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătăţii şi al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şicompletările ulterioare, se arată într-un articol SIBIU INDEPENDENT.

   „Biserica este astăzi marginalizată, este hulită, se porneşte o acţiune împotriva ei pe faţă”, a spus Mitropolitul Ardealului, la finalul Sfintei Liturghii din ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae. 

   „Nu mai recunoaște nimeni nici Biblia, nici pe Hristos. Vom auzi tot mai multe atacuri de acestea, dar avem certitudinea că, așa cum Dumnezeu l-a apărat pe Sfântul Ierarh Nicolae, ne va apăra și pe noi", a adăugat Înaltpreasfințitul Laurențiu.

P.S. Personal am observat polițiști sau jandarmi care nu poartă mască în timpul serviciului lângă colega sau colegul de servici. În repetate rânduri atrăgând atenția vizavi de aceste abuzuri fără precedent din partea poliției contra Bisericii, probabil gesturi venite cu directive din partea politicului actual ... consider ca acestea reprezinta un atac, o adevărată bătaie de joc asupra creștinilor, asupra cetățenilor acestei țări care au dreptul constituțional la libertate religioasă, neîngrădită de către politic, poliție sau alte „organe”! Chiar astăzi am atras atenția față către față unui echipaj de poliție (probabil județean, din județul Prahova) care NU purta mască, iar nici după întrebările mele, răspunzându-mi nu tocmai prietenos, unul dintre agenții cu care am discutat nu și-a pus masca (o „doamnă). Acum câteva săptămâni, tot în județul Prahova, am atras atenția superiorilor că cei din auto-speciala din cadrul pompierilor Câmpina NU purtau mască, asta în timp ce acustic îndemna cetățenii să poarte mască și pe stradă pentru a se feri de Covid-19 ... În aceste condiții, din uitare, din grabă dacă voi omite să port mască acolo unde AR TREBUI, și voi fi amendat, declar că NU voi plăti nici o amendă pentru un așa lucru în condițiile în care angajații din instituțiile statului, fix cei care ar trebui să fie exemplu pentru cetățeni, nu o fac! Regulile contra Covid-19 nu trebuie să aibă o „dublă măsură” în funcție de interese politice, nu trebuie să țină de nimic altceva în afară de grija față de cetățean. Aceste reguli nu-s LEGI, ci REGULI, ceea ce mult de prea multe ori uită poliția română când intră cu bocancii în timpul Sfintei Liturghii, deranjând, prigonind, și risipind!
 
Sursă foto: sibiuindependent.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe