30 Noiembrie 21

Cine a spus că sclavia a fost abolită greșește amarnic.

Tânăra Diana Paul, celebră pentru clipul devenit viral „Ce conține vaccinul? - Răspunsul meu la provocarea domnului premier Florin Cîțu” de pe Youtube, a postat recent despre un subiect mult ignorat în mare parte de autorități, de ce? Probabil că din cauza intereselor proprii pentru putere, bani...acum este Covidul la modă, mâine poate va fii altceva. Diana Paul în materialul de mai jos, postat pe un site social, atrage atenția vizavi de sclavia anului 2021, ea subliniind faptul că „pe mulți (pe mulți, deci nu pe toți) ne-au acaparat flagelurile unor mediocrități statale și societale – „revoluții” intra-partid, material Recorder, veșnica corupție... ș.a.m.d.”, uitând că iată, mai există și alte multe probleme, poate mai grave, cu care se confruntă oamenii. Diana atrage atenția că „în momentul de față există cel puțin 40 de milioane de sclavi la nivel global.”

Iată postarea integrală:

„Și cine a spus că sclavia a fost abolită greșește amarnic.
Pe mulți (pe mulți, deci nu pe toți) ne-au acaparat flagelurile unor mediocrități statale și societale – „revoluții” intra-partid, material Recorder, veșnica corupție... ș.a.m.d.
Și totuși, Doamne, câte alte probleme grave sistemice există. Nu pentru că primele nu ar conta, ba din contră, le și știe toată lumea la cât de mult rău fac. Dar cele despre care doresc să vă vorbesc acum sunt mult prea puțin cunoscute sau necunoscute.
Dați-mi voie să mă fac înțeleasă.
În momentul de față există cel puțin 40 de milioane de sclavi la nivel global.
Asta ar însemna cât populațiile României, Ungariei, Bulgariei și Republicii Moldova adunate la un loc.
Sclavia erei moderne, cunoscută uzual sub numele de trafic de persoane, trece pe lângă noi fără să ne dăm seama. Atât de subtilă, atât de ascunsă, atât de vicleană, atât de mascată, încât în fața ochilor noștri s-ar putea afla o victimă și nici măcar să nu ne dăm seama.
Câteva „fast facts”:
1.  La nivel global există 40.3 milioane de victime ale traficului de persoane, conform Organizației Internaționale a Muncii.
2.  Traficul de persoane câștigă profituri globale de aproximativ 150 miliarde USD pe an pentru traficanți
3.  Doar 0.04% dintre supraviețuitorii traficului de persoane sunt identificați, ceea ce înseamnă că marea majoritate a cazurilor de trafic de persoane nu sunt detectate.
4.  71% din persoanele înrobite sunt femei și fete, în timp ce bărbații și băieții reprezintă 29%.
5.  12-14 ani este vârsta medie în care un adolescent intră în comerțul sexual în SUA.
6.  5.5 milioane dintre victimele traficate sunt copii.
Cumva, ar trebui să ajungem să spunem:
...ni s-au deschis ochii la probleme către care ne uitam, dar pe care nu le vedeam așa cum o facem acum.” - a scris Diana Paul, menționând și sursa dosomething.org - 11 Facts About Human Trafficking (sursă foto)
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe