24 Noiembrie 20

“Chiar dacă nu aud ce se predică, eu merg la biserică să știe diavolul de partea cui sunt!”

   Titlul pe care l-am ales la acest articol este de fapt un citat de la un bătrân care a răspuns astfel unor zeflemitori de serviciu contra Bisericii... inteligent răspuns, așa este?
   Duminica aceasta este pentru prima dată în ultimele două luni când credincioșii primesc „accept” din partea statului pentru a întra în „cerul lui Dumnezeu”, Casa Domnului, Biserica.
   Intrarea noastră în Biserică la Sfânta Liturghie trebuie să fie cu zel, o intrare mult așteptată la Cina Domnului! Hristos ne cheamă la masă cu El, dar noi în fiecare dimineață din lene, dintr-o oboseală amestecată cu ignoranța ... nu venim la întâlnire.
   Atunci când într-un sat de 1-2000 de persoane la Sfânta Liturghie vin 10-20 de persoane este dezastru ... și dezastrul acesta vine cu acte de violență, cu lipsă totală de respect, cu o localitate efectiv dărâmată de ignoranța omului. Să știți că atenția lui Dumnezeu față de om nu încetează niciodată, de aceea El este acolo unde nu te aștepți să fie pentru a te ajuta. Problema nu este „atenția lui Dumnezeu” ci ignoranța noastră. Dumnezeu nu trage către Împărăția Sa pe nimeni cu forța.
   Nu pot să nu remarc faptul că mereu se găsește câte unul care vede Biserica doar de pe scaunul șoferului, în treacăt pe lângă Casa Domnului, să comenteze, să arunce cu noroi către Biserica lui Hristos. Cine îl îndeamnă la așa ceva? Cine îl face pe unul ca acesta să înjure credincioșii, Biserica, preoții? În definitiv îl înjură pe Hristos....plata oare nu știe că va veni și ea pentru toate acestea?
   Un popor aproape de Dumnezeu nu este acela care „se roagă” doar acasă, sau care are el „credința lui” în Dumnezeu dar fără a merge la Biserică ... e ca și cum nu ar vrea niciodată să-l viziteze pe Dumnezeu. Aceștia se mint singuri, ei sunt doar niște trădători care încearcă să prindă doi pești dar îi pierde pe amândoi.

   Acum câteva săptămâni părintele Crin-Triandafil Theodorescu a publicat o postare pe un site social, postarea se numește „Dormiți în pace, dragii noștri ...”, vă invit să o citiți.

   „Dormiți în pace, dragii noștri, care prin morminte bolovănoase, care prin tranșee reci, care duși de ape ori pierduți prin pustii; dormiți. Biserica voastră e bine, și dacă veniți la noi, o să îi recunoașteți și tâmpla, și temelia, și poate și pe noi, ăștia de vă purtăm în amintire; dormiți.
   Iar pe mine, păcătosul, îngăduiți-mă să-mi sap mormântul lângă peretele CeleiMaiFrumoase, s-aud mormăiturile preotului proscomidiind, și clopoțitul cădelniței purtate printre creștini, să aud pădurile tremurând sub soare și Someșul șoptind taine. Și din când în când, poate, vreun copil căruia i-am pus Duhul Sfânt pe frunte o să se oprească lângă peretele bisericii și o să mă recunoască după pietrele din ochi.”

Foto credit: ziarullumina.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe