08 Decembrie 22

„Charlie, Charlie, esti aici?”: ritual de invocare a demonilor în școlile din România

După etnobotanice sau pornografia pe mobil în școlile românești a ajuns și jocul „Charlie, Charlie”, după ce a devenit viral pe internet. Despre ce este vorba?

    Jocul constă în invocarea spiritului unui mexican mort, cu ajutorul a două creioane. Mai exact, pe o bucată de hârtie se desenează o grilă, căsuţele completându-se cu „da” şi „nu”. La mijloc se aşază un creion, iar peste acesta un alt creion, în echilibru, în formă de cruce. Apoi se pune obligatoriu întrebarea: „Charlie, Charlie, eşti aici?” sau „Charlie, Charlie, ne putem juca?”. În cazul în care creionul se mişcă, înseamnă că „spiritul” lui Charlie a intrat în contact cu vorbitorul, care îi poate adresa acestuia tot felul de întrebări. Mişcările creionului indică răspunsurile lui Charlie. Pentru a nu-l mânia, la finalul jocului, cel care l-a invocat trebuie să îl roage pe Charlie să se oprească, rostind cuvintele: „Charlie, Charlie, ne putem opri?”.
    Jocul a devenit celebru și în România după ce un tânăr a postat imagini cu el pe internet. Activitatea a devenit acum, extrem de practicată în școlile românești.
    Toţi colegii mei au jucat acest joc, s-au adunat în jurul catedrei, în pauză, şi l-au întrebat pe Charlie dacă vor lua note bune la teză. Când au văzut cum creionul începe să se mişte singur, s-au speriat, au început să ţipe şi au fugit din clasă”, povesteşte M. N., elevă în clasa a VII-a la o şcoală din Piatra-Neamţ.
    Identitatea lui Charlie este disputată. Într-o variantă, el ar fi un copil care s-a sinucis, iar într-alta, ar fi un băiat ucis într-o casă din Mexic, împreună cu prietenii săi. O altă ipoteză ar sugera că este un băiat omorât chiar de mama sa.
 

    În orice caz, Biserica consideră că este vorba despre un demon.„Jocul despre care vorbim este, fără discuţie, o formă de divinaţie, de încercare de a ghici viitorul, chiar dacă este percepută doar ca o glumă sau un joc. Discuţia cu «cineva absent» din punct de vedere fizic şi săvârşirea unui întreg ritual de invocare a sa sugerează o practică  spiritistă de invocare a duhurilor celor trecuţi din viaţă sau a demonilor. Folosirea simbolului Crucii este un argument în plus în favoarea acestei sugestii”, explică teologul şi publicistul Mihai Silviu Chirilă, vicepreşedintele Filialei Neamţ a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie, citat de Doxologia.
    O întrebare se degajă pentru cei obişnuiţi să găsească aceastor lucruri «o explicaţie ştiinţifică»: dacă jocul nu e decât o glumă, o manifestare copilărească realizată prin intermediul unor fenomene fizice uşor explicabile, cum se justifică efectele devastatoare, la nivelul fizic şi psihic al celor care îl joacă?”,se întreabă teologul Mihai Silviu Chirilă.
 
Sursa: activenews.ro
 
 
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
avatar
1 Spam
1
Hei...treziți-vă...e o , poantă" simpla de grădiniță...
după ce se pune întrebarea se sufla asupra creionului care este în echilibru și gata ,, comunicarea" cu ,, demonul"
avatar
0 Spam
2
efectele devastatoare asupra psihicului se justifica prin spalarea pe creier facuta la orele de religie. acolo invata copii de demoni, spirite si alte tampenii mistice
avatar
0
3
Domnule Belami, cu tot respectul dar confundati ora de religie cu ora de satanism!
avatar
0 Spam
4
Nu sunt la curent cu noutatile: se preda in scolile din Romania si 'satanism'?
avatar
0
5
nepenthesdrosera, intrebati-l pe domnul belami!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe