11 August 20

„Cea mai grăitoare imagine a neomarxismului”

   Despre incendiul din Franța, mai exact de la catedrala Saint-Pierre-et-Saint-Paul din Nantes, am scris și noi aici „Ard catedralele din Franța profund ideologizată, acum a venit rândul catedralei Saint-Pierre-et-Saint-Paul din Nantes”, scrie și Adrian Cristea pe un site social foarte bine. El a subliniat faptul că ilustrația de mai sus este cea mai grăitoare imagine a neomarxismului.

   „Cea mai grăitoare imagine a neomarxismului este cea cu distrugerea orgii mari a catedralei din Nantes. Cel care a pus focul este un imigrant din Rwanda.
   Construită în 1621, cu sacrificiul a sute de oameni care au turnat și acordat manual fiecare tub, de la cele mai mici decât o țigaretă, până la cele înalte de câțiva metri, au sculptat imensul prospect al orgii și care au asamblat-o folosind scripeți, coarbe și multă muncă. Salvată de la distrugere în timpul revoluției franceze, de la bombardamentele naziste și un alt incendiu în anul 1972. Modernizată de unul dintre cei mai mari arhitecți ai Franței, folosită în recitaluri de unii dintre cei mai buni muzicieni ai lumii, este distrusă în câteva minute de un nespălat adus acolo în scopul unei ideologii a imbecililor, a inculților și a putorilor.” scrie Adrian Cristea.

Citește și: Imigrant african, reținut în ancheta privind incendiul de la Catedrala din Nantes
 
Foto credit: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe