21 Aprilie 21

Ce se întâmplă cu părintele Hrisostom Filipescu? Postări de-a dreptul hilare pe pagina de FB a părintelui.

   În ultimele zile asistăm la un fiasco total pe pagina de FB a părintelui Hrisostom Filipescu de la Mănăstirea Secu. Situația de acum, situație cel puțin hilară dacă e să ne luam după postările de pe pagina de socializare a părintelui, este nefiresc de asemănătoare cu perioada sfârșitului de an 2018, atunci când purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, părintele Constantin Sturzu explica faptul că părintele trecea „printr-o criză de natură psihică”, adăugând faptul că „a afirma că cineva trece printr-o criză de natură psihică nu e totuna cu a pune un diagnostic. Aceasta este de competența specialiștilor. Dar nu trebuie să fii ortoped, spre exemplu, pentru a afirma că cineva șchioapătă.” 
   Ar mai fi și o altă ipoteză care a fost adusă în atenția celor care s-au interesat de părintele, că este posibil ca pagina și contul părintelui de pe FB să fi fost pierdute de către cel în cauză, ipoteză care din păcate nu a fost demonstrată nici în anul 2018-2019...
   Ceea ce rămâne de făcut este să ne rugăm pentru dânsul, să încercăm să-l ajutăm dacă întradevăr are nevoie de vreun „specialist”.
   Important de menționat este faptul că și-n anul 2011, conform declarației părintelui Constantin Sturzu, părintele Hrisostom ar mai fi avut „o criză”, de ce natură, nu se explică exact, însă se completează astfel: „Faptul că, după criza din 2011, Părintele Hrisostom Filipescu a fost lăsat în funcția de egumen la Schitul Țibucani, vine și din motivul că exista convingerea că a depășit acel moment ce nu a fost unul care să aducă și sminteală publică. În plus, a contat mult și faptul că specialiștii din domeniu i-au acordat, ulterior, calificarea de a activa ca psiholog clinician, așa cum a și făcut-o în ultimii ani la „Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap” din localitatea Păstrăveni (jud. Neamț).”

   „Incidentele” acestea din jurul părintelui Hrisostom, „incidente” care lovesc direct sau indirect „Biserica”, sunt ca niște puncte nevralgice în cadrul administrativ al Bisericii Ortodoxe Române ... înțeleg că s-a întâmplat ceva asemănător în 2011, s-a întâmplat în 2018, dar și acum în 2021? Adică ce se așteaptă, o nouă postare hilară pe pagina părintelui? 

   Alți preoți au primit „INTERDICȚIE” de a mai posta pe rețelele sociale pentru o simplă părere prin care își exprima libertatea de a avea o opinie decentă, fără a jigni sau ataca pe nimeni ... 

Domnul fie cu el ... 
 
Sursă foto: frumusete-fara-limite.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe