02 Decembrie 21

CE POȚI SĂ FACI DACĂ ANGAJATORUL NU TE MAI PRIMEȘTE LA SERVICIU FĂRĂ CERTIFICAT VERDE SAU VACCINARE

Iată recomandările doamnei avocat Ana-Corina Sacrieru, pentru cei care sunt supuși presiunilor ilegale din partea angajatorului pentru a fi forțați să se vaccineze, împotriva voinței lor, sau li se condiționează accesul la locul de muncă prin certificatul verde:

"Primesc aceeași întrebare de la mai multe persoane, de aceea, răspunsul juridic la această întrebare este urmatorul (indiferent dacă hotărârea de guvern contestată deja in instanță va fi dublată sau nu de vreo lege):

- până când angajatorul nu vă dă ceva scris, mergeți la serviciu, indiferent ce vi se transmite verbal. Presiunile verbale trebuie ignorate ori, daca sunt supărătoare, atenționați angajatorul că nu vă lăsați hărțuit.
- în dimineata zilei în care nu ați fi primit pe ușa serviciului,  cereți în scris că  nu vă este permisă intrarea la locul de muncă și pe ce se întemeiază această interdicție  (e bine să aveți o cerere scrisă la dvs în fiecare zi, pentru momentul respectiv).
- totodată, în aceasta cerere, solicitați si sa fie identificate de către angajator soluții pentru exercitarea de catre dvs a muncii, respectiv munca pe teren, munca on-line, etc.
- daca angajatorul refuză să vă primească cererea, o trimiteți pe mail ȘI  prin poștă, cu justificarea  adăugată în cuprinsul inaintarii ei, că sunteți  nevoit sa o trimiteți astfel din cauza refuzului primirii ei la registratura angajatorului.
- cand primiți raspunsul, aveti posibilitatea să   actionati în instanță, contestând măsura. Contestația se depune la Tribunalul de care aparțineti, fiind de competența Secției I Civile dacă aveți un contract individual de muncă ori de competența Secției a II a dacă  sunteti funcționar public.
Orice lege ar trece (pentru că deocamdata nu există lege votata) ea va fi supusă controlului de constitutionalitate, când, în mod normal, ar trebui să cadă, pentru  că  este vădit neconstituțională .
De aceea trebuie abordată astfel problema până în acel moment, fără suferință interioară ori frică, absolut inutile,  aplicând pașii de mai sus. Aici pe pământ,  Dreptul există tocmai pentru remedierea faptelor pe care omul le face împotriva omului. Mai sus, rămâne pe socoteala conștiinței fiecăruia felul în care se raportează la oamenii de lângă el.
Important este să nu alimentăm cu frici inutile răul ce se aplică în mod organizat, rău care nu poate fi anihilat decât prin recursul la Drept, în condițiile date de aderența la el și a celor care ar fi putut să îl oprească la timp ori să nu tacă interesat în loc să apere ceea ce e firesc în om si societate." - a scris avocata pe un site social.

Cred ca ar fi de folos să distribuim aceste informații tuturor prietenilor și cunoștințelor care credeți că ar avea nevoie de ele.
Este esențial să ne cunoaștem drepturile și în același timp să luptăm pentru ele ... să avem curajul și hotărârea să ni le apărăm în fața tuturor abuzurilor! / sursă foto: ordinea.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe