25 Ianuarie 22

Ce n-a făcut primarul, face Patriarhul: Într-un București fără brad de Crăciun, Patriarhul a adus unul uriaș din Bucovina.

„Nicușor Dan i-a lăsat pe bucureșteni, pentru a doua oară în ultimii 30 de ani, fără căldură și apă caldă. Însă, primarul ales să salveze Bucureștiul a decis că oamenii pe care îi conduce nu merită nici străzi reparate, nici trafic decongestionat, dar... nici pom de Crăciun. Pentru prima dată, Bucureștiul nu are un brad ca orice capitală europeană, iar orașul nu mai are nici celebrele luminițe care încântau atât locuitorii capitalei, îndeosebi copiii, cât și vizitatorii.
Patriarhul Daniel a decis să le aducă o bucurie celor care și-ar fi dorit un brad de Crăciun, așa că a adus, tocmai din Bucovina, unul care să fie simbol al Crăciunului. Astfel, credincioșii care vor urca Colina Bucuriei vor fi întâmpinați de un brad împodobit și luminat, așezat cu ocazia Sărbătorii Crăciunului între Catedrala Patriarhală și clopotniță.
 Bradul, înalt de 12 metri, a fost donat de către părintele arhimandrit Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, din județul Suceava, bradul putând fi admirat de bucureștenii care urcă spre Catedrala Patriarhală.” - a postat pe un site social pagina Ultima ora.

Crăciunul nu a fost niciodată în concordanță cu ideologia progresistă a USR-ului, din acea cauză probabil că Nicușor Dan nu a adus un brad reprezentativ pentru capitală în centrul Bucureștiului.

Acum ceva timp am scris un articol despre semnificația ortodoxă a bradului, vă invit să-l citiți.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe