27 Mai 22

Ce înseamnă să fii un OM cu principii - extras din interviul dat azi de Novak Djokovic la BBC

"Reporterul: Ai pierdut recent la Melbourne sansa de a castiga cele mai multe titluri de Grand Slam din istoria tenisului, prin refuzul de a te vaccina anticovid. Iti pastrezi pozitia in continuare si esti dispus sa ratezi anul acesta si participarea la Roland Garros?
Djokovic: Da.
Reporterul: Esti dispus sa pierzi si participarea la tuneul de la Winbledon?
Djokovic: Da.
Reporterul: Esti constient ca din cauza refuzului tau de a te vaccina aticovid poti sa pierzi multe miloane de dolari si sa ratezi sansa de a deveni cel mai titrat jucator de tenis din toate timpurile?
Djokovic: Da, sunt constient de asta.
Reporterul(exasperat): Dar de ce? De ce?!?
Djokovic: Pentru ca principiul fundamental de a avea dreptul de a dispune singur de propriul corp si de a alege liber ce substante mi se introduc sau nu in corp, ESTE MAI IMPORTANT DECAT ORICE: decat turnee, bani, titluri, clasamente."

Poate ca Novak Djokovic (foto) a pierdut bani, titluri si o pozitie de top in istoria tenisului. Dar, a castigat in schimb RESPECTUL si admiratia a sute de milioane de oameni LIBERI din intreaga lume.
Noi românii, ca si sârbii, care stim cu ce se mananca dictatura si totalitarismul, stim ca LIBERTATEA este mai importanta decat toate, si ca se poate pierde foarte usor, pe nesimtite, dar de recastigat se recastiga foarte greu, de multe ori doar cu sange. Sa fim asadar vigilenti la ce se întampla, si sa luptam pentru a ne pastra Libertatea si dreptul de libera alegere.

Editare ulterioara: Socotesc ca nu intamplator, dupa fiecare victorie a asa, Nole se uita in sus, catre CEL care este sursa ultima a Libertatii si a Vietii noastre, CEL care ne-a creat dupa chipul si asemanarea SA, adica LIBERI sa alegem.

Autor: Andrei Dinca
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe