27 Mai 22

Ce este libertatea fără aripile Duhului, dacă nu cădere în gol...?

E atât de clar: Duhul Sfânt este Duhul Adevărului iar Adevărul este condiția sine qua non a Libertății. Prin urmare, nu există Libertate în afara Duhului Sfânt. Părerea de sine nu e nici Libertate si nici Adevăr. "Opinia" este Salomeea, fiica Irodiadei, căutând uciderea Botezătorului. Ce este "opinia publică", dacă nu o regină desfrânată a acestei lumi, care dansează pentru cereri spurcate în fața regelui nebun?
În absența Libertății ce rodește din Harul Lui Dumnezeu, oamenii devin ființe fără aripi. Le cresc pe umeri coarne...
Scopul ultim al "marii" resetari este să creeze o lume de îngeri căzuți, de îngeri fără aripi, e o teribilă cădere din Har, din Duh și din Adevăr. Vaccinare, desfrânare, nepăsare. Și ce ajung tinerii și copiii noștri, neîmpărtășiți cu Hristos și lipsiți de Harul Duhului Sfânt, prin educația decadenței a "României educate", în afara Adevărului, dacă nu niște îngeri.... căzuți?
Cum arată lumea resetată? Nu ca o sufragerie plină de porțelanuri, cu fotolii, ciucuri fini la draperii și cognac în cristaluri ...  Lumea resetată arată, mai degrabă, ca o imensă Grădină Ghetsimani a singurătății martirice... pentru puținii aleși... iar pentru noi, ceilalți, care nu știm ce facem, un copac al spânzurătorii și o horă a nelegiuirii ori o sfâșiere nedreaptă de straie sinodale...

Sursă: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe