28 Octombrie 20

Ce am pierdut în 30 de ani?

   La revoluție sute de mii de oamenii au îngenuncheat în stradă, în mod liber și conștient și au rostit Tatăl Nostru, fără a fi indoctrinați sau denumiți medievaliști, habotnici sau pupători de moaște.
   În seara aceasta, în fața mitropoliei din Iași au fost doar 400, unde mai sunt miile de oameni care să își ceară drepturile creștine?
   La revoluție oamenii au ieșit pe străzi pentru libertate, pentru drepturi, dar și pentru credință. Au dorit să intre în biserici și liber să își manifeste credința, împreună s-au bucurat de sărbători, împreună s-au împărtășit și au rostit același crez.
   Ce am învățat oare în 30 de ani?
   Am învățat să hulim, din spatele surselor media biserica și sfinții ei, preferând "progresul" și fabricând stiri.
   Am învățat să ne hrănim cu otravă progresist marxistă, dând la schimb Adevărul. Am acceptat o "nouă" ideologie fără să discernem dacă găsim ceva folositor, distrugând rând pe rând, tot ceea ce ne face oameni. 
   În 30 de ani am învățat să lovim în biserica, pe care în 89 o doream liberă.
   Am învățat să ne jignim constant preoții, să ne judecăm Patriarhul și ierarhii ortodocși, fără a dori să cunoaștem adevărul și binele făcut de aceștia.
   Am învățat să punem între noi și Dumnezeu fel și fel de scuze, delimitându-i lui Hristos, când și când doar sfera privată.
   Am învățat să nu ne alegem lideri valoroși și să dăm la schimb valorile în care credem pentru confort.
   Îmbolnăvindu-ne de o astfel de otravă, ne-am transformat într-o presupusă "Frumoasă adormită" , paralizată de minciunile cotidiene.
   În ultimii 30 de ani ne-am pierdut lipsa de reacție, am preferat să luăm peste picior pelerinajele, am pândit credincioșii și i-am ridicularizat, pierzându-ne unitatea și credința.
   Lipsa pelerinajului la Cuvioasa Parascheva, poate, e cel mai mare semnal că trebuie să ne trezim la realitate și să conștientizăm cu adevărat credința noastră!
   La referendum am fost aproape 4 milioane, în seară aceasta au fost 400, mâine câți vom mai fi?
   Am avut 30 de ani în care am stat în fața unor televizoare acceptând orice ideologie progresistă, servită pe tavă, până când mintea noastră nu a mai putut discerne singură adevărul.
 
Un text de Constantin Răzvan Popovici, Facebook
Taguri: CE, pierdut, în, am, De, ani?, 30
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe