27 Noiembrie 22

Cazul Visarion Alexa a zguduit o țară întreagă. Ne va ajuta cu ceva să judecăm? Să bagatelizăm sau să privim cu suspiciune cele sfinte?

Cazul Visarion Alexa a zguduit o țară întreagă. Cu toții cred că am cugetat preț de câteva minute asupra acestor întâmplări, dar dincolo de acuze, apărări și tot felul de păreri ar trebui în aceste clipe să privim lucrurile în ansamblu, în mod echilibrat și creștinește.
Ne va ajuta cu ceva să judecăm? Să bagatelizăm sau să privim cu suspiciune cele sfinte?
Nu judecata ne va ajuta să creștem duhovnicește mai departe, nu acuzele ci rugăciunea și îndepărtarea smintelii.
Creștini fiind avem ca datorie să ne rugăm unii pentru alții, să fim alături de cei care se întorc pe drumul pocăinței și mai ales să nu generalizăm, căzând în capcana celor ce se folosesc de astfel de situații pentru a denigra facil Biserica.
Cutia Pandorei a fost larg deschisă, iar cei care lovesc în biserică nu au pierdut ocazia de a mai fabrica tot felul de știri sau păreri.
Se lovește în Taina Spovedaniei, în duhovnici și în tot binele pe care Biserica l-a clădit ani la rândul.
Ne vom alia noi cu aceștia, fiind acuzatori? Sau vom încerca să lăsăm ca Dumnezeu să judece situația.
Preoții sunt oameni, trec prin ispite, prin încercări la tot pasul. Sunt preoți a căror muncă în folosul comunității nu apare în mass media. Sunt duhovnici despre care probabil nici nu vom afla, pentru că binele nu va interesa niciodată.
Alegerea este a noastră. Vom continua să ne persecutăm preoții, punându-i pe toți laolaltă, lovind în Biserică sau vom privi mai întâi spre propriile greșeli, fără a arăta cu degetul? Ne vom exersa atunci mila, iubirea și rugăciunea pentru aproapele.

"Dacă vezi un om care a păcătuit și nu-ți este milă de el, Harul lui Dumnezeu te va părăsi."
Sfântul Siluan Athonitul

Notă site: „Stiu, e preot. Dar nu e sfânt. E tot om. Cu neputințe si cu ispite.
Dar ce vreau sa zic?  Ce facem dacă iese la iveală și mizeria făcută de fiecare din noi? Există cineva care să nu fi făcut ceva care l-ar băga în pămant de rușine dacă s-ar afla? Ce facem dacă tirul de bolovani se îndreaptă către noi?
Să ne gândim de două ori înainte de a (ne) răspunde. Si mai ales să socotească fiecare cât a înmulțit el însuși păcatul lumii.” - a scris Cristina Leordeanu pe un site social.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe