19 Aprilie 21

Catolicii alături de celelalte confesiuni creștine, astăzi serbează Învierea Domnului

„Am cunoscut catolici remarcabili, oameni de o frumusețe aparte, înzestrați cu o bunătate și sensibilitate deosebită. Catolicii alături de celelalte confesiuni creștine, astăzi serbează Învierea, noi ceilalți mai așteptăm puțin. Hristos a înviat pentru toți deopotrivă, chiar și pentru cei ce încă îl reneagă. Dumnezeu nu este confesional, El aparține tuturor deopotrivă, ferice de cei ce îl cunosc deplin. Așadar în această zi de mare sărbătoare pentru ceilalți frați creștini de pretutindeni, le transmit cu toată dragostea salutul Pascal, Hristos a înviat!” - părintele Alexandru Lungu.

Dacă nu suntem cu blândețe unii alături de ceilalți, creștini fiind, consider că nu am învățat nimic din faptele Mântuitorului! 
Cei care vor să mărturisească bucuria și frumusețea ortodoxiei atacând pe cei care nu au cunoscut înca Biserica lui Hristos....sunt departe de adevărul Mântuitor!
Adevărul trebuie mărturisit cu orice preț, însă Sfânta Scriptură ne învață în multe moduri că mărturisirea se face și ea în multe feluri, iubire să fie! 
În Matei 9:10-13 găsim aceasta: Şi pe când şedea El la masă, în casă, iată mulţi vameşi şi păcătoşi au venit şi au şezut la masă împreună cu Iisus şi cu ucenicii Lui. Şi văzând fariseii, au zis ucenicilor: Pentru ce mănâncă Învăţătorul vostru cu vameşii şi cu păcătoşii? Şi auzind El, a zis: Nu cei sănătoşi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. Dar mergând, învăţaţi ce înseamnă: Milă voiesc, iar nu jertfă; că n-am venit să chem pe drepţi, ci pe păcătoşi la pocăinţă.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe