22 Septembrie 21

Cateva cuvinte pentru o viitoare soacra ...

POVAŢĂ CĂTRE O VIITOARE SOACRA

    Milostivirea lui Dumnezeu să fie cu tine! întrebi despre căsătoria fiului. Dumnezeu binecuvântează ! El îşi iubeşte mireasa şi ea, pe cât se vede, îl iubeşte la rândul său. în asta şi stă tăria legăturii căsniciei. Tu spui: „Nouă nu ne place", însă nu voi, ci el are de trăit cu soţia. Dacă lui îi place, ce treabă aveţi voi ? Si părinţii trebuie să se bucure de o asemenea însoţire, fiindcă se vede că este bună. Te gândeşti că fiul nu o să te ajute. Să ştii că asta nu depinde de căsnicie. Dacă este om bun, o să te ajute, oriunde ar trăi, iar dacă nu e bun, ce poţi să-i faci ?
    Dacă într-un lucru atât de însemnat tu, ca mamă, ai să faci după inima fiului, toată viaţa lui o să-şi amintească si o să-ţi răsplătească ajutându-te după putere.
    Aşa că nu văd nimic rău în această căsătorie.
    Dumnezeu binecuvântează!

„ Viaţa de familie şi cetăţenească nu este în sine viaţă lumească, însă devine astfel atunci când în rânduielile ei se vâră patimile şi satisfacerea lor. Pentru viaţa de familie si cetăţenească sunt porunci de la Dumnezeu"

Sursa: Sfântul Teofan Zăvorâtul / MÂNTUIREA ÎN VIATA DE FAMILIE
Traducere din limba rusă de Adrian şi Xenia Tănăsescu-Vlas / Tipărită cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părinte GALACTION, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului / Editura Cartea Ortodoxă Bucureşti, 2004
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe