03 Octombrie 22

Cateheză: Cine a scris „Tatăl nostru”?

Ideea de a publica acest articol mi-a venit citind ceea ce a publicat prietenul și jurnalistul Cornelius Florin pe un site social. Acesta atrage atenția cu privire la lipsa catehezei printre enoriași, lipsa studiului Sfintei Scripturi, lipsa studiului a ceea ce numim „învățătura Bisericii” dar ne declarăm toți cu mare mândrie „ortodocși”, să fim câți mai mulți pe „listă”, poate așa ajunge procentul opținut la Domnul, sau măcar la Sfântul Petru.

„În măsura în care stăm foarte prost la capitolul "Cateheză" și când spun foarte prost mă refer la faptul că nici credincioșii nu vin la cateheze dar și la faptul că nu mai are cine să le organizeze, văd pe un site ceva care aduce mai multă tulburare decât informare. Este un site al unei eparhii unde credincioșii pun întrebări iar un slujitor al Domnului răspunde. Să mă ierte Dumnezeu dar acolo am văzut doar întrebări cu iz de răzmeriță și răspunsuri în care se găsesc doar scuze. Îmi este greu să cred că oamenii adresează doar întrebări răutăcioase dar culmea doar acelea sunt publicate. Acum nu știu dacă întrebările sunt reale sau inventate dar îmi este greu să cred că un simplu credincios ar pune întrebări legate de inventarul unor veșminte sau altele. Din câte știu, credincioșii au alte preocupări atunci când se adresează preoților: Câte lumânări se aprind? Câte acatiste se citesc într-o zi? Ce rugăciuni se citesc la necazuri? etc. Dacă site-ul este pentru a se războii clericii public, atunci cineva a greșit calea.” - a scris jurnalistul și teologul Cornelius Florin pe un site social.

Am întrebat acum nu mult timp pe un eșantion de oameni de circa 20-30 de persoane „cine a scris Tatăl nostru”? Știți câți au știut răspunsul? Exact, ZERO, nici un „creștin” nu a știut răspunsul.

Foto: pinterest.com

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe