27 Mai 22

Cât timp mai vorbește Bănescu în numele Sfântului Sinod?

Domnul Bănescu (foto), în ultimul timp, probabil se crede un câine de pază al Bisericii Ortodoxe Române, dar Biserica nu are nevoie de câini pentru pază, ci de suflete care prin faptă și trăire creștinească să-l aibe aproape pe Dumnezeu.

Ultimele știri despre Biserica Ortodoxă Română nu sunt despre acțiuni umanitare, căci nu asta este de interes pentru presa sistemului, ci despre „dialogul” printre articole de presă dintre purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, domnul Bănescu și IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Spune IPS Teodosie într-o emisiune de la Radio Dobrogea următoarele: „Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori. Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători. Sigur că au păcatele lor. Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care au adus comunismul, cei din vest, ei au plantat comunismul. Că Marx şi Engels nu sunt din Rusia. Sunt de altă origine”, a declarat Arhiepiscopul.

Bun, din asta presa sistemului înțelege ca Arhiepiscopul este cu Rusia și aici se oprește tot... Greșit! IPS Teodosie a mărturisit un fapt adevărat care poate fi verificat de oricine. De ce Putin a ajutat atât de mult Biserica Ortodoxă Rusă, de ce Putin a investit atât de mult în Muntele Athos ... nu știm, cunoaștem însă aceste fapte de donație, deloc mici!

După această declarație apare și Bănescu, un personaj pe care încep să-l suspectez de o anumită „disperare” după atenție.

Acesta declară următoarele: "În virtutea autonomiei eparhiale de care se bucură și pe care alege să o folosească adesea în mod original, are desigur dreptul să se exprime liber pe orice temă, fără ca asta să însemne că se exprimă în numele BOR, ci în nume strict personal. Mai ales atunci când își exprimă preferințe sau varii afinități în legătură cu anumite persoane.
BOR comunică public în plan decizional și la nivelul orientării sale instituționale doar prin Sfântul Sinod și prin Cancelaria acestuia, nu printr-un anumit ierarh”, transmite Vasile Bănescu.

Domnule Bănescu, dar când dumneavoastră afișați într-un mod cât se poate de public o propagandă pro-vaccin anti-covid (fără competența de a o face) sau pur politică, pe cine reprezentați ca purtător de cuvânt al Patriarhiei, Biserica sau pe dumneavoastră? Sunt sătul ...

Foto credit: basilica.ro / titlul aparține domnului Cristi Nemțeanu.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe